Ισπανία – Πολωνία

Ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά η Ισπανία, που μετά τη νίκη της επί της Σερβίας, έχει αυξήσει κατακόρυφα τις μετοχές της.
spain poland

Από εκεί που η Ισπανία ήταν χαλαρή και έπαιζε τα παιχνίδια της απλά για να παίζει και να προκριθεί, κόντρα στη Σερβία βρήκε την πραγματική πρόκληση απέναντί της και σεληνιάστηκε. Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, θύμισε σε όλο τον κόσμο ότι είναι ίσως η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δύναμη την τελευταία 15ετία και απαιτεί σεβασμό. Επικράτησε ακόμα πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ της νίκης της (81-69) με τον Ρίκι Ρούμπιο να δείχνει να απολαμβάνει το μπάσκετ και πολύ περισσότερο τον ρόλο του ηγέτη στα γκαρντ. Ο Μαρκ Γκασόλ χωρίς να φορτσάρει 13,6 πόντους μέσο όρο και περίπου 6 ριμπάουντ αποτελώντας ό,τι καλύτερο για έναν ομαδικό ηγέτη συνόλου όπως η Ισπανία. Βάσει ποιότητας και εμφάνισης κόντρα στη Σερβία, η Πολωνία δεν την τρομάζει…
Έχει κάνει ήδη την υπέρβασή της η Πολωνία, από τη στιγμή που προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες του τουρνουά, εκμεταλλευόμενη κυρίως το βατό πρόγραμμα που είχε. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι η πρώτη φορά που κοντραρίστηκε με ένα πραγματικά καλό σύνολο όπως αυτό της Αργεντινής διασύρθηκε με 91-65. Κορυφαίος παίκτης του ρόστερ της μέχρι τώρα είναι ο Πονίτκα που έχει 14 πόντους και 6,4 ριμπάουντ. Στα καλύτερα αποτελέσματα που έχει φέρει, είναι η νίκη στις λεπτομέρειες κόντρα στη Ρωσία. Προφανής ο ρόλος του αουτσάιντερ, ενώ στο ρόστερ μπορεί να σταθεί κάποιος και στην παρουσία του Αμερικανού γκαρντ, Σλότερ, που είναι νατουραλιζέ.

Σε ενδιαφέρει