ΗΠΑ – Ελλάδα

Μεγάλο παιχνίδι το σημερινό για την Εθνική μας ομάδα, κόντρα στους Αμερικάνους. Θα περιμένουν τα ευχάριστα από το άλλο παιχνίδι του ομίλου λίγο πριν το τζάμπολ.

Τερμάτισαν πρώτες οι ΗΠΑ στον 5ο όμιλο αν και καρδιοχτύπησαν κόντρα στους Τούρκους. Έκαναν το 3/3 προκρίθηκαν ως η πρώτη ομάδα του ομίλου και στο πρώτο παιχνίδι της δεύτερης φάσης αντιμετωπίζουν την Ελλάδα. Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου ρόδινα για τον κόουτς Πόποβιτς καθώς Σμαρτ και Τέιτουμ είναι αμφίβολοι για το σημερινό παιχνίδι, καθώς ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Πάντως κόντρα στους Ιάπωνες έγινε το απαραίτητο ροτέισον για να πάρουν οι παίκτες της απαραίτητες ανάσες, καθώς τα παιχνίδια με Ελλάδα και Βραζιλία είναι κομβικής σημασίας.

Πολύ σημαντικό παιχνίδι το σημερινό και για την Ελλάδα, όμως όλα θα εξαρτηθούν από το παιχνίδι που διεξάγεται νωρίτερα ανάμεσα σε Βραζιλία και Τσεχία. Αν κερδίσει η Βραζιλία, τότε η εθνική μας θα χρειάζεται μόνο νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην 8άδα του τουρνουά. Διαφορετικά με νίκη των Βραζιλιάνων και ήττα από τις ΗΠΑ ουσιαστικά αποκλείεται από τη συνέχεια του θεσμού. Βέβαια οι διεθνείς μας έχουν τεράστιο κίνητρο σήμερα, αφού αντιμετωπίζουν την Dream Team, την ομάδα που ξεκινάει ως φαβορί σε κάθε μπασκετική διοργάνωση. Σίγουρα όλοι θέλουν μία επανάληψη του 2006, όμως μόνο εύκολο δεν είναι κάτι τέτοιο.

Σε ενδιαφέρει