Ισπανία – Ιταλία

Φαβορί η Ισπανία κόντρα στην Ιταλία, αλλά τα προβλήματα τραυματισμών, μπορούν να διαμορφώσουν απρόβλεπτες συνθήκες στην αναμέτρηση.
spain italy

Όχι, η Ισπανία δεν έπαιξε κάτι το εξαιρετικό στην πρώτη φάση του ομίλου, αλλά δεν χρειαζόταν να το κάνει κόντρα σε Ιράν, Πουέρτο Ρίκο και Τυνησία. Το γκρουπ ξεπέρασε και το όριο του βατού, οπότε και η ίδια δεν ένιωσε κάποια ανάγκη να πατήσει το γκάζι και να εντυπωσιάσει, αφού ακόμα κι έτσι έκανε με τρομερή άνεση το 3-0. Βέβαια, το στο τελευταίο ματς κόντρα στο Ιράν η υπέρμετρη χαλαρότητα λίγο έλειψε να τη βάλει σε μπελάδες, αφού στο 36’ το ματς ήταν στο 62-63. Εντάξει, εκεί σοβαρεύτηκαν και καθάρισαν το ματς επικρατώντας 73-65. Ο Γκασόλ ήταν αυτός που ξεχώρισε, έχοντας 16 πόντους. Στα σοβαρά τώρα, πρόβλημα έχει προκύψει με τους Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχιο Γιουλ που είναι αμφίβολοι και γίνεται προσπάθεια να προλάβουν.

Έπαιζε με το φαβορί της διοργάνωσης, τη Σερβία για την πρωτιά του ομίλου η Ιταλία και δεδομένα η ήττα με 92-77 την αδικεί. Όχι, ότι το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο, αλλά η διαφορά είναι αντιστρόφως ανάλογη της προσπάθειας που κατέθεσε στο παρκέ, αφού μέχρι και στις αρχές της 4ης περιόδου ήταν μέσα στο παιχνίδι και έβαζε δύσκολα στους Σέρβους. Πλέον, στη φάση των «16» και με το σύστημα διεξαγωγής να μεταφέρει τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση, δεν επιτρέπονται τα λάθη κι αν θέλει την πρόκριση πρέπει να κάνει την υπέρβαση με τους Ισπανούς. Το… κάρο θα τραβήξουν οι Μπελινέλι, Γκαλινάρι και Ντατόμε, αλλά ενδεχομένως μόνο οι τρεις τους να μην φτάσουν.

Σε ενδιαφέρει