Λίβερπουλ – Άρσεναλ

Σπουδαίο ντέρμπι για την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.
liverpool arsenal

Η επιθετική της τριάδα που είναι και η μεγάλη της δύναμη είχαν υποχρεώσεις το καλοκαίρι μέχρι αργά με τις εθνικές τους ομάδες και ως εκ τούτου δεν έχει φτάσει ακόμα στα περσινά στάνταρ. Βέβαια, ακόμα κι έτσι, οι «κόκκινοι» είναι πολύ πιο μπροστά από τους αντιπάλους που έχει παίξει μέχρι τώρα και την ατομική ποιότητα να κάνει τη διαφορά. Έτσι, λοιπόν, μετά τον τελικό του Σούπερ Καπ που κρίθηκε σε 120 λεπτά και τα πέναλτι, αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Σαουθάμπτον και χάρη στην ποιότητα των Μανέ και Φιρμίνο, μπόρεσε να πάρει το τρίποντο. Παρά το γκολ του Ινγκς που δέχθηκε στο 83’, η νίκη με 2-1 δεν έφυγε από τα χέρια της. Ο Άντριαν θα είναι κανονικά στην εστία του, ενώ παίζεται μια θέση δίπλα στον Φαν Ντάικ στο κέντρο της άμυνας. Κανονικά οι Φαμπίνιο και Χέντερσον.

Χωρίς φανφάρες, σεμνά και ταπεινά, έχει αρχίσει πολύ καλά τη σεζόν η Άρσεναλ. Δεν κάνει κάτι εντυπωσιακό σε επίπεδο ποδοσφαίρου, αλλά δείχνει πιο ισορροπημένη συγκριτικά με την περσινή σεζόν που δεν μπορούσε να κρατήσει το μηδέν. Στο τελευταίο της παιχνίδι αντιμετώπισε εντός έδρας την Μπέρνλι και επικράτησε 2-1. Ο Λακαζέτ άνοιξε το σκορ στο 13’, ισοφαρίστηκε στο 43’ με ένα τυχερό γκολ του Μπαρνς, αλλά στο 64’ ο «καυτός» Ομπαμεγιάνγκ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Βασικός αναμένεται ο Τσάκα που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που είχε, στο 50/50 για το αν θα είναι βασικός ο Πεπέ.

Καμία ομάδα δεν είναι στο 100%, κάτι που εξυπηρετεί την Άρσεναλ. Μπορεί να βρει γκολ, όπως φυσικά και η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ. GG

Σε ενδιαφέρει