Τορόντο Ράπτορς – Μιλγουόκι Μπακς

Τρίτος τελικός στους τελικούς Ανατολής με τους Ράπτορς να φιλοξενούν στον Καναδά τους Μπακς και στόχος τους είναι να μείνουν ζωντανοί στη σειρά.
raptors bucks

Λίγα περιθώρια για κριτική σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα της δεύτερης αναμέτρησης στο Μιλγουόκι. Οι Ράπτορς άρχισαν να χάνουν την επαφή με το σκορ μόλις από το πρώτο 12λεπτο, ο Λέοναρντ παρά τη νέα 30άρα που έβαλε δεν ήταν στο καλύτερό του βράδυ, αφού στην πραγματικότητα τους περισσότερους πόντους του, τους έβαλε όταν πια είχαν κριθεί τα πάντα και φυσικά το… supporting cast δεν μπόρεσε να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης του πρώτου αγώνα. Το «φυσικά» πάει στο γεγονός ότι γενικότερα μέσα στη διάρκεια των play-offs, η βοήθεια που είχε ο Λέοναρντ δεν ήταν συστηματική, αλλά σπασμωδική και κατά βάση από έναν ή δύο παίκτες, με τον Σιάκαμ να είναι ο πιο σταθερός. Τελικό σκορ 125-103, το οποίο τα λέει για τη διαφορά που είχαν οι δύο ομάδες, ιδιαίτερα στις λύσεις και στην ενέργεια. Εκεί πρέπει να βρει απαντήσεις η ομάδα των Ράπτορς. Την ενέργεια μέσω της δυνατής τους έδρας θα τη βρουν, αλλά το ερωτηματικό έρχεται για τις βοήθειες που θα έχει ο Λέοναρντ, που δείχνει ότι εύκολα ή δύσκολα θα βρει πάλι 30 πόντους.

Δεν καταλαβαίνει ούτε από πίεση, ούτε από άγχος και με τρομερή ενέργεια, πολλές λύσεις και ξεκάθαρους ρόλους, οι Μπακς πάνε… τρένο για τους τελικούς του NBA. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα στα play-offs το ρεκόρ τους είναι 10-1, με τη μία ήττα να είναι από τους Σέλτικς που μετά τους πήραν αμπάριζα. Αυτό έκαναν και με τους Ράπτορς. Το πρώτο ματς της σειράς, τους έδωσε ρυθμό και στο δεύτερο επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό από το πρώτο 12λεπτο. Το 35-21 της πρώτης περιόδου είναι χαρακτηριστικό, όπως και το 64-39 του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν πάτησαν γκάζι, αλλά ακόμα κι έτσι δεν είχαν πρόβλημα να σημειώσουν μια νίκη με 22 πόντους (125-103). Εντυπωσιακός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που είχε 30 πόντους και 17 ριμπάουντ και ξεκούραστα… Τώρα έχει ενδιαφέρον η αντίδρασή τους κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο και σε μία «καυτή» έδρα για τα δεδομένα του NBA. Η μεγάλη διαφορά των Μπακς σε σχέση με τους Ράπτορς είναι οι βοήθειες που είχε ο Γιάννης. Στο δεύτερο ματς, με διψήφιο αριθμό πόντων ολοκλήρωσαν το ματς οι Μίροτιτς, Μίντλετον, Ιλιασόβα, Χιλ και Μπρόγκντον.

Σε ενδιαφέρει