Αταλάντα – Λάτσιο

O 72ος τελικός του κυπέλλου Ιταλίας διεξάγεται σήμερα, ανάμεσα στην Αταλάντα και τη Λάτσιο.
Αταλάντα – Λάτσιο

Η Αταλάντα κάνει ίσως την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της. Δεν είναι μόνο οτι έχει φτάσει στον τελικό του κυπέλλου, αλλά και το οτι είναι μέσα στην πρώτη τετράδα της Serie A, παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Ο Γκασπερίνι δουλεύει εδώ και χρόνια τη συγκεκριμένη ομάδα, η διοίκηση είναι σοβαρή και μεθοδική, οπότε ήταν αναμενόμενο να έρθει μια χρονιά σαν τη φετινή.

Για να φτάσει ως εδώ στο κύπελλο, απέκλεισε από τη φάση των 16 την Κάλιαρι, ενώ στα προημιτελικά έκανε την καλύτερή της εμφάνιση για φέτος, στο 3-0 επί της Γιουβέντους. Το τελευταίο εμπόδιο που κλήθηκε να περάσει ήταν αυτό της Φιορεντίνα, όπου σε διπλούς ημιτελικούς, κατάφερε να αποκλείσει τους “βιόλα”, με νίκη στο Μπέργκαμο και ισοπαλία στη Φλωρεντία.

Στο πρωτάθλημα Ιταλίας είναι σε πλεονεκτική θέση, όσον αφορά στην πρώτη τετράδα, αφού είναι 4η με 65 πόντους, ενώ οι Μίλαν και Ρόμα ακολουθούν με 62. Θυμίζουμε πως η 4η της βαθμολογίας παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Champions League, ενώ απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές για τη λήξη της Serie Α.

Τελευταία ήττα της Αταλάντα ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου από την Τορίνο, ενώ στο πρωτάθλημα μετράει τέσσερις σερί νίκες. Μάλιστα, 10 μέρες πριν, κέρδισε τη σημερινή της αντίπαλο με 3-1. Κορυφαίος παίκτης της για φέτος είναι ο δανεικός επιθετικός από τη Σαμπντόρια, Ζαπάτα, ο οποίος έχει σκοράρει 22 γκολ στο πρωτάθλημα και τρία στο κύπελλο. Μοναδική απουσία για σήμερα, αυτή του αμυντικού, Τολόι.

Η Λάτσιο έχει πολύ απαιτητικούς φιλάθλους, οι οποίοι ούτε καν σκέφτονται ενδεχόμενη ήττα στον τελικό, μέσα στο γήπεδό τους. Πολύ μεγάλη η πρόκριση επί της Μίλαν στους διπλούς ημιτελικούς, ενώ προηγουμένως είχε αποκλείσει τις Ίντερ και Μπενεβέντο στα νοκ άουτ.

Στο πρωτάθλημα κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός Ευρώπης του χρόνου, αφού έκανε πολλές γκέλες το τελευταίο διάστημα, με σοβαρότερη την εντός έδρας ήττα από την ήδη υποβιβασμένη Κιέβο. Δεν κέρδισε κανένα από τα σημαντικά παιχνίδια της, εκτός από το ντέρμπι με τη Ρόμα, οπότε, ενώ πριν ένα μήνα μαχόταν για την έξοδο στο Champions League, σήμερα έχει υποχωρήσει στην 8η θέση. Οπότε, είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτήν να πάρει το κύπελλο, ώστε να βγει Ευρώπη ότι και να γίνει στη Λίγκα.

Μόνο οι Γιουβέντους, Ρόμα και Ίντερ έχουν περισσότερα κύπελλα από τη Λάτσιο, οπότε θα λέγαμε πως οι Ρωμαίοι είναι ομάδα κυπέλλου. Φέτος έχουν χάσει δύο φορές από την Αταλάντα, ενώ η πρόσφατη παράδοση με την ομάδα του Μπέργκαμο δεν είναι καθόλου καλή.

Εντυπωσιακός είναι φέτος ο Τσίρο Ιμόμπιλε, με 18 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς μπορεί να είναι στην αποστολή, αλλά δύσκολα θα είναι στην ενδεκάδα, καθώς υποφέρει από έναν τραυματισμό. Ο Θωμάς Στρακόσια δεν θα παίξει λόγω προβλήματος στον αχίλλειο, οπότε βασικός γκολκίπερ θα είναι ο Προτό. Όσο για τους Λουκάκου και Μπερίσα, λοίπουν εδώ και πολύ καιρό, οπότε δεν επηρεάζουν τα πλάνα του Ιντσάγκι.

Σε ενδιαφέρει