Αλκμααρ – Αϊντχόφεν

Τη δική της δουλειά θέλει να κάνει η Αϊντχόφεν εκτός έδρας κόντρα στην Άλκμααρ, ώστε να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της κατάκτησης του πρωταθλήματος.
Αλκμααρ – Αϊντχόφεν

Μία αρκετά καλή σεζόν για την Άλκμααρ ολοκληρώνεται φτάνοντας μάλλον μέχρι το ταβάνι της. Είναι στην 4η θέση, είδε με ικανοποίηση τον Άγιαξ να παίρνει το Κύπελλο από τη Βίλεμ κι έτσι οδηγείται απευθείας στα προκριματικά του Europa League. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο +4 από οποιονδήποτε πιθανό ανταγωνιστή της και πρέπει να κάνει απλά τα βασικά στις δύο αγωνιστικές που απομένουν. Στο τελευταίο της ματς, χωρίς να πατήσει ιδιαίτερα το γκάζι, επικράτησε 2-1 της Χέρακλες, κάνοντας το αποφασιστικό βήμα που ήθελε για την Ευρώπη, ενώ εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος ώστε να εξυπηρετηθεί ο Άγιαξ, διέλυσε με 5-0 την Ντε Γκράαφσαπ σε φιλική αναμέτρηση. Καλά νέα για τον προπονητή, Φαν ντεν Μπρομ, αφού έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Δεν δυσκολεύτηκε στο παραμικρό στο εκτός έδρας κόντρα στη Βίλεμ η Αϊντχόφεν και παραμένει με τις δικές της ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχοντας και πάλι σε εξαιρετική μέρα τον Ντε Γιονγκ, που έχει πετύχει 7 γκολ στα 6 τελευταία ματς, η PSV επικράτησε 3-0 και εξακολουθεί να είναι ισόβαθμη με τον Άγιαξ, αλλά στη 2η θέση. Στο μυαλό της υπάρχει το τι θα κάνει ο Άγιαξ κόντρα στην Ουτρέχτη, ελπίζοντας ότι η απογοήτευση από τον αποκλεισμό θα παίξει τον ρόλο της, ωστόσο, πρέπει κυρίως να κάνει τη δική της δουλειά κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Την τελευταία αγωνιστική θα έχει εύκολο έργο εντός έδρας κόντρα στη Χέρακλες. Πολύ σημαντική απώλεια μέχρι το τέλος της σεζόν του Ίρβινγκ Λοσάνο.

Σε ενδιαφέρει