Άγιαξ – Ουτρέχτη

Ο απογοητευμένος από τον αποκλεισμό του στο Champions League, Άγιαξ, υποδέχεται την Ουτρέχτη χωρίς να έχει περιθώριο για γκέλα.
Άγιαξ – Ουτρέχτη

Έχοντας το υπέρ του 1-0 στο Λονδίνο, βρέθηκε να προηγείται και 2-0 στην έδρα του επί της Τότεναμ, αλλά στο δεύτερο μέρος και ειδικά από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο σκορ, άρχισε να τρομάζει. Λίγο μετά τη μείωση του σκορ, έγινε και το 2-2 και τελικά αφού ο Άγιαξ δεν μπόρεσε να τελειώσει την πρόκριση με ένα τρίτο γκολ, τιμωρήθηκε στο 96’, με τον Λούκας Μόουρα να διαμορφώνει το 2-3 και το δικό του χατ-τρικ. Παρά την απογοήτευσή της, καλείται να σηκώσει κεφάλι, αφού το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί. Σήμερα, για την προτελευταία αγωνιστική, δεν έχει περιθώριο ούτε για ισοπαλία, αφού είναι ισόβαθμη με την Αϊντχόφεν και απλά υπερτερεί στην ισοβαθμία. Την περασμένη Κυριακή είχε τελικό Κυπέλλου και πολύ άνετα επικράτησε 4-0 της Βίλεμ. Την Τετάρτη διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική και αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ντε Γκράαφσαπ, στο γήπεδο στο οποίο το 2016 δεν μπόρεσε να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική και έχασε τον τίτλο σε ένα συγκλονιστικό τότε απόγευμα.

Από νίκη κόντρα στη Φορτούνα Σιτάρντ προέρχεται η Ουτρέχτη. Έστω και με μπόλικο άγχος επικράτησε με 2-1 και θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω των πλέι-οφ, στα οποία εξασφάλισε την παρουσία της με την τελευταία νίκη που πέτυχε. Πλέον, είναι στο -5 από την Άλκμααρ, γεγονός που της δίνει ακόμα μαθηματικές ελπίδες για την 4η θέση, αλλά μέχρι εκεί. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Άντβοκαατ που τόνισε ότι η ομάδα του δεν έχει καμία πίεση κι αυτή είναι όλη στην πλευρά του Άγιαξ. Αρκετές οι απουσίες για την Ουτρέχτη (Κράμερ, Μπαχεμπέκ, Εμάνουελσον, Φαν Οφερέιμ, Γκουβάρα), οπότε αναγκαστικά θα υπάρξουν αλλαγές και μάλιστα πολλές.

Σε ενδιαφέρει