Ρόμα – Γιουβέντους

Τελευταίες προσπάθειες των Ρωμαίων για να βρεθούν στην τετράδα, αλλά και να διατηρηθούν γενικά μέσα στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Ρόμα – Γιουβέντους

Μετά το 3-0 επί της Κάλιαρι εντός έδρας, η Ρόμα πήγε στη Γένοβα, όπου δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Τζένοα, μένοντας στο ισόπαλο 1-1. Οι Ρωμαίοι ήταν εξαιρετικά τυχεροί που πήραν ακόμα και το βαθμό, αφού στο 96′ οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Σανάμπρια, ενώ προηγουμένως οι φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 82′ με τον Ελ Σααραουΐ και η απάντηση ήρθε στο 91′ με γκολ του Ρομέρο. Πλέον, η ομάδα του Ρανιέρι βρίσκεται στην 6η θέση και θα τα δώσει όλα στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές για να παραμείνει καταρχάς μέσα στα ευρωπαϊκά εισιτήρια και αν μπορέσει να προσπαθήσει να μπει στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ (-4 για την ώρα). Θεωρητικά το σημερινό ματς είναι αρκετά δύσκολο, όμως η αντίπαλος είναι αδιάφορη βαθμολογικά και αυτό ίσως λειτουργήσει υπέρ των γηπεδούχων. Στα αγωνιστικά, ο Ντιέγκο Περότι είναι ο μόνος μη διαθέσιμος παίκτης για τον Ιταλό κόουτς, ενώ θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα τον κάπτεν Ντε Ρόσι στη θέση του Ενζοζί και τον Πελεγκρίνι σε αυτήν του Παστόρε πίσω από τον προωθημένο Ντζέκο.

Από την άλλη μεριά, η Γιουβέντους δεν βλέπει την ώρα να τελειώσει επιτέλους αυτή η σεζόν. Η “μεγάλη κυρία” έχει εδώ και κάποιες αγωνιστικές εξασφαλίσει έναν ακόμα τίτλο και τα τελευταία ματς έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Αυτό φάνηκε στα δύο πιο πρόσφατα, όπου οι “μπιανκονέρι” παραχώρησαν ισάριθμες ισοπαλίες με 1-1 απέναντι σε Ίντερ (εκτός) και Τορίνο (εντός). Μοναδικό κίνητρο είναι αυτό που έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να βγει πρώτος σκόρερ, όμως μπαίνει σε αυτήν την αγωνιστική με -4 από τον πρωτοπόρο σε αυτόν τον τομέα Φάμπιο Κουαλιαρέλα. Θετικό νέο για τον κόουτς Αλέγκρι αποτελεί η επιστροφή στην αποστολή του Πάουλο Ντιμπάλα, όμως ο Κιν θα τον αφήσει εκτός ενδεκάδας. Εκτός αποστολής παραμένουν ο τιμωρημένος Μπερναντέσκι και οι τραυματίες Κεντίρα, Καν, Μάντζουκιτς, Ντάγκλας Κόστα και Άλεξ Σάντρο.

Σε ενδιαφέρει