Αταλάντα – Τζένοα

Στη μάχη που δίνει για το πλασάρισμά της στην 4άδα, η Αταλάντα φιλοξενεί την Τζένοα, που από τη δική της πλευρά δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.
Αταλάντα – Τζένοα

Είναι «καυτή» και της αξίζει μία θέση στην 4άδα, ειδικότερα αν συγκρίνει κανείς την Αταλάντα, με τις ασταθέστατες Μίλαν και Ρόμα. Τρέχει ένα σπουδαίο σερί 12 αγώνων χωρίς ήττα, τα 8 εκ των οποίων νικηφόρα κι όχι μόνο, αλλά έχει καταφέρει να κάνει δύο σπουδαία διπλά σε αυτή την πορεία. Το πρώτο ήταν κόντρα στη Νάπολι με ανατροπή, αλλά το ίδιο σενάριο έγραψε για τον εαυτό της και στο τελευταίο της παιχνίδι κόντρα στη Λάτσιο. Μόλις στο 3’ έμεινε πίσω στο σκορ με δράστη τον Παρόλο, αλλά στο 22’ ισοφάρισε και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, στο 58’ και το 76’ κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη με 3-1. Μάλιστα, ήταν ένα καλό μήνυμα για την ίδια εν όψει του τελικού Κυπέλλου κόντρα στους «λατσιάλι» την προσεχή Τετάρτη. Το ματς κόντρα στην Τζένοα είναι για την ίδια must-win, καθώς στη συνέχεια έχει δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την αδιάφορη βέβαια Γιουβέντους και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει εντός τη Σασουόλο. Το κακό είναι ότι έχει να διαχειριστεί απουσίες, αφού είναι εκτός οι Ράφαελ Τολόι, Γκόμεζ, Μασιέλο και Μαντσίνι, άρα πάει για αλχημεία στην άμυνα. Απαραίτητη σημείωση: Το ματς δεν θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα της Αταλάντα λόγω ανακατασκευής του γηπέδου που θα είναι έτοιμο το 2021, αλλά στην έδρα της Σασουόλο, εκεί δηλαδή που έχει δώσει και τα ευρωπαϊκά της ματς η Αταλάντα.

Και πώς να εξασφαλίσει την παραμονή της η Τζένοα όταν αυτοκτονεί σε παιχνίδια όπως αυτό με τη Ρόμα. Καλός ρυθμός στο τελευταίο κόντρα στους Ρωμαίους, αρκετές τελικές εκατέρωθεν και τελικά ο Ελ Σαράουι στο 82’ ήταν αυτός που έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω. Στο 90’ ισοφάρισαν με τον Ρομέρο, ενώ στις καθυστερήσεις κέρδισαν και πέναλτι, αλλά στο 96’ ο Σανάμπρια νικήθηκε από τον Μιράντε, που κράτησε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας για τη Ρόμα. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Τζένοα έμεινε χωρίς νίκη για 7ο συνεχόμενο ματς, έχοντας καταγράψει 4 ήττες και 3 ισοπαλίες, όλες οι ήττες με NG κι όλες οι ισοπαλίες με GG (1-1 συγκεκριμένα). Είναι μόλις στο +4 από την Έμπολι που είναι στη θέση για υποβιβασμό κι ενώ απομένουν ακόμα τρεις αγωνιστικές.

Σε ενδιαφέρει