Φιορεντίνα – Μίλαν

Μονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τη Μίλαν να κυνηγά την τετράδα.
fiorentina milan

Μια κακή χρονιά τελειώνει για την Φιορεντίνα. Οι “βιόλα” δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο φέτος και δίκαια δεν θα παίξουν στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά, καθώς υπάρχουν πολύ καλύτερες ομάδες για να εκπροσωπήσουν το ιταλικό ποδόσφαιρο. Λογικά θα τερματίσουν κάτω από τη 10η θέση, πράγμα που δεν το συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια. Η Φιορεντίνα έχει να κερδίσει στο πρωτάθλημα από τις 17/2, όταν επικράτησε εκτός έδρας της Σπαλ. Οπότε τους τελευταίους τρεις μήνες έχει έξι ήττες και πέντε ισοπαλίες σε έντεκα ματς, ενώ έχει χάσει και στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια της.

Στην έδρα της πάντως σπάνια χάνει, μετρώντας μόλις τέσσερις ήττες σε 17 παιχνίδια. Οι “βιόλα” θα έχουν τρεις βασικές απουσίες για σήμερα, καθώς δεν θα παίξουν οι Πιάτσα, Πετσέλα και Βερετού. Θυμίζουμε οτι ο Πετσέλα είναι ο αρχηγός της ομάδας, ενώ ο Βερετού αποτελεί τον χαφ, από τα πόδια του οποίου, περνάει συνεχώς η μπάλα. Τη θέση του τελευταίου στο κέντρο θα πάρει ο συνήθως αμυντικός, Γκέρσον, με αποτέλεσμα να παίξει στα μπακ, ο Χιούγκο. Εξαιρετική η επιθετική τριάδα, με τους Μιραλάς, Μουριέλ και Κιέζα.

Η Μίλαν κέρδισε μετά από καιρό ένα ματς, με 2-1 την Μπολόνια. Όμως, η ζημιά έχει γίνει και πλέον δεν έχει το πλεονέκτημα για την 4η θέση. Τη δεδομένη στιγμή, η Ίντερ είναι 3η στη βαθμολογία με 63 πόντους, ακολουθεί η Αταλάντα με 62, ενώ οι Μίλαν και Ρόμα ισοβαθμούν στην 5η θέση, με 59. Στη μάχη της τετράδας είναι ακόμη και η Τορίνο, η οποία έχει 57 βαθμούς. Θυμίζουμε οτι μέχρι και η τέταρτη της βαθμολογίας θα παίξει απευθείας στους ομίλους του ΤΣΛ, η 5η απευθείας στους ομίλους του Europa League και η 6η στα προκριματικά του Europa. Είναι πιθανό να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και η 7η θέση, αν στον τελικό Αταλάντα – Λάτσιο, το πάρει μια ομάδα που θα πάρει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω του πρωταθλήματος.

Πριν τον αγώνα με την Μπολόνια, η Μίλαν είχε κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία επτά παιχνίδια πρωταθλήματος, οπότε φυσιολογικά έπεσε από την πρώτη τετράδα. Το κλίμα δεν είναι καλό στο Μιλάνο, με τον Γκατούζο να έχει πρόβλημα στα αποδυτήρια και όποια και να είναι η τελική έκβαση του πρωταθλήματος, λογικά ο Ιταλός κόουτς θα φύγει. Μακριά από την έδρα της, η Μίλαν έχει πέντε νίκες, επτά ισοπαλίες και πέντε ήττες σε 17 αγώνες.

Θυμίζουμε το πρόγραμμα της Μίλαν στη συνέχεια: Φιορεντίνα (εκτός), Φροζινόνε (εντός) και Σπαλ (εκτός). Την ίδια στιγμή, η Αταλάντα έχει να παίξει με τις Τζένοα (εντός), Γιουβέντους (εκτός) και Σασσουόλο (εντός), ενώ η Ρόμα θα αντιμετωπίσει τις Γιουβέντους (εντός), Σασσουόλο (εκτός) και Πάρμα (εντός). Άρα, κατά κάποιο τρόπο, ρυθμιστές της τέταρτης θέσης θα είναι οι Γιουβέντους και Σασσουόλο.  

Οι Μποναβεντούρα, Καλάμπρια και Πακετά είναι εκτός αποστολής σήμερα, με τον Γκατούζο να σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του, με ένα πολύ επιθετικό σχήμα, που θα χωράει στην αρχική ενδεκάδα τους Πιάτεκ, Σούσο, Μπορίνι και Τσαλχάνογλου.

Σε ενδιαφέρει