Ρίβερ Πλέιτ – Ιντερνασιονάλ

Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς, η Ρίβερ Πλέιτ υποδέχεται την Ιντερνασιονάλ, με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη περάσει στην επόμενη φάση.
river inter

Σημαντική και κρίσιμη νίκη για τη Ρίβερ Πλέιτ στο πλαίσιο της προηγούμενης αγωνιστικής, καθώς επικράτησε εκτός 2-0 της Παλεστίνο στη Χιλή και προκρίθηκε και μαθηματικά στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Στο 31’ ο κεντρικός της αμυντικός, Πινόλα και στο 63’ ο μέσος, Νάτσο Φερνάντες πέτυχαν τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και την τελική νίκη των Αργεντινών. Ακολούθησε η αγωνιστική υποχρέωση για το νέα διοργάνωση στην Αργεντινή, το Λιγκ Καπ, και απέκλεισε την Αλντοσιβί, καθώς μετά το 1-1 εκτός έδρας, τη διέλυσε 6-0 εντός. Επόμενός της αντίπαλος η Ατλέτικο Τουκουμάν και πρόκειται για διοργάνωση που την ενδιαφέρει, αφού μέσω αυτής εξασφαλίσει πρόκριση στους ομίλους του Λιμπερταδόρες για το 2020. Αναγκαστικό μίνι ροτέισον θα πραγματοποιήσει ο Γκαγιάρδο, αφού δεν έχει λόγο να ρισκάρει με παίκτες που δεν είναι στο 100% της κατάστασής τους. Γενικότερα, πάντως, είναι σε εξαιρετική κατάσταση η Ρίβερ, αφού έχει μόλις 1 ήττα στα τελευταία 19 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Δεν ήθελε να ρισκάρει, αφήνοντας μια ευκαιρία να πάει χαμένη και έτσι η Ιντερνασιονάλ επικράτησε της Αλιάνσα Λίμα με 1-0, εξασφαλίζοντας όχι απλά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά και την 1η θέση του ομίλου της, σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την εξαιρετική της απόδοση στον θεσμό. Σκόρερ ο γνωστός μας, Ροντρίγκο Μολέντο, που «μίλησε» στο 80’ της αναμέτρησης. Το περίεργο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είναι ότι σήμερα θα παρουσιαστεί μία απόλυτα ανταγωνιστική ενδεκάδα, τη στιγμή που ακολουθεί δύσκολο ματς με την Κρουζέιρο για το πρωτάθλημα. Οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν, έχουν να κάνουν κυρίως με τους τρεις που είναι στο όριο των κίτρινων καρτών (Ντ’ Αλεσάντρο, Πάτρικ, Εντενίλσον). Στην κύρια διοργάνωση που μετέχει, στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει, έχει μία νίκη και δύο ήττες εκτός έδρας, δείχνοντας ότι ακόμα είναι σε φάση ρολαρίσματος.

Σε ενδιαφέρει