Άγιαξ – Τότεναμ

Επαναληπτικός ημιτελικός του Champions League στο Άμστερνταμ.

Μία ακόμη καταπληκτική εμφάνιση έκανε ο Άγιαξ, επικρατώντας με 1-0 μέσα στο Λονδίνο. Δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, καθώς ήταν αλάνθαστος αμυντικά, με τους τέσσερις παίκτες που έπαιξαν πίσω, να είναι πολύ προσεκτικοί. Στην επίθεση, ο κλασικός φετινός “Αίαντας”. Οι παίκτες βρίσκονται μεταξύ τους με… κλειστά μάτια, μπορούν να είναι υπομονετικοί, πρεσάρουν πάρα πολύ και το σημαντικότερο, έχουν όλοι τη δυνατότητα να σκοράρουν.

Φυσικά, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε σχέση με το πρώτο ματς, ο τεχνικός του Άγιαξ. Αυτό το σχήμα με τον Τάντιτς σέντερ φορ και τους δύο κλασικούς φορ στον πάγκο, του έχει βγει. Πάντως, η τριάδα Ζίγιες, Τάντιτς και Νέρες, πραγματικά μπορεί να αναστατώσει οποιαδήποτε άμυνα, ενώ οι Ντε Μπέεκ και Ντε Γιόνγκ κάνουν εξαιρετική δουλειά στα χαφ. Μόνο ο Έιτινγκ θα απουσιάσει για τους γηπεδούχους σήμερα.

Στον Άγιαξ υπάρχει αγωνία και για το πρωτάθλημα Ολλανδίας. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, ισοβαθμεί στην κορυφή με την PSV, αλλά υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Οπότε, αν κάνει το δύο στα δύο, με Ντε Γκράαφσαπ (εκτός) και Ουτρέχτη (εντός), θα στεφθεί πρωταθλητής. Θυμίζουμε πως την Κυριακή που μας πέρασε, ο Άγιαξ κατέκτησε και το κύπελλο, με 5-0 επί της Βίλεμ.

Η Τότεναμ βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση, να χάσει τους δύο καλύτερους επιθετικούς της, στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν. Ο Κέιν τραυματίστηκε πάνω που άρχισαν τα μεγάλα ματς, ενώ μέσα στο Λονδίνο δεν έπαιξε ούτε και ο ήρωας των αγώνων με τη Σίτι, ο Σον. Τουλάχιστον, ο Κορεάτης επιστρέφει σήμερα και με αυτόν μέσα, αλλάζει τελείως πρόσωπο η αγγλική ομάδα.

Βέβαια, το 1-0 του πρώτου αγώνα, αναγκάζει την Τότεναμ να βγει μπροστά, γιατί αν δεν σκοράρει, θα μείνει εκτός. Ταυτόχρονα θα πρέπει να κρατήσει στο μηδέν τον Άγιαξ, κάτι που δεν έχει καταφέρει σχεδόν κανείς φέτος. Εκτός του Κέιν, εκτός για σήμερα είναι και οι Σάντσεζ, Οριέ, Γουίνκς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λαμέλα.

Στο πρωτάθλημα, παρά τις “τεράστιες προσπάθειες” που έχει καταβάλει τον τελευταίο καιρό, φαίνεται πως δεν θα χάσει την πρώτη τετράδα, άρα και τη συμμετοχή στο επόμενο Champions League. Το Σάββατο που μας πέρασε έχασε με 1-0 από την Μπόρνμουθ, κάνοντας τρίτη σερί ήττα. Όμως, η αδυναμία των Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ να κερδίσουν τα δικά τους ματς, τους επιτρέπει να κρατούν την τέταρτη θέση. Τώρα, χρειάζονται μία ισοπαλία στο Λονδίνο κόντρα στην Έβερτον, για να εξασφαλίσουν την τέταρτη θέση στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Σε ενδιαφέρει