Μπόρνμουθ – Τότεναμ

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπόρνμουθ και την Τότεναμ ανοίγει το πρόγραμμα του Σαββάτου για την 37η αγωνιστική της Premier League.
bournemouth tottenham

Έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή της στην κατηγορία η Μπόρνμουθ έχει ρίξει στροφές, έχει χαλαρώσει και δεν είναι ψέμα ότι ήδη οργανώνεται για την επόμενη χρονιά, που ως συνήθως θα στοχεύσει στο κάτι παραπάνω. Η… χαλαρή αγωνιστική της συμπεριφορά φαίνεται και από τα αποτελέσματά της, καθώς στα τελευταία 12 παιχνίδια της έχει μόλις δύο νίκες, αμφότερες εκτός έδρας. Στο τελευταίο της ματς ήρθε 3-3 με τη Σαουθάμπτον εκτός έδρας, σε μία αναμέτρηση πολύ ευχάριστη και για τους ουδέτερους, αλλά ενδεχομένως και για τις δύο ομάδες, αφού δεν είχαν ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 12’, το είχε γυρίσει (1-2) μέχρι το 32’, απάντησαν με τον ίδιο τρόπο οι γηπεδούχοι (3-2, 67’), αλλά ο Γουίλσον με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία της νίκη εντός έδρας ήταν με αντίπαλο την Τσέλσι στις 30 Ιανουαρίου, που διέλυσε τους «μπλε» με 4-0 και ήταν αυτό το παιχνίδι που από εκείνο το σημείο και μετά κατέβασε τους… διακόπτες. Πολλές οι απουσίες για τα «κεράσια», αφού θα λείψουν πάνω από 7 ποδοσφαιριστές.

Η μάχη σε διπλό ταμπλό συνεχίζεται, αλλά η Τότεναμ έχοντας εκτός δράσης τον ηγέτη και σκόρερ της, Χάρι Κέιν, δείχνει ένα επίπεδο κάτω και κυρίως δείχνει… άδεια. Αυτό φάνηκε σε όλα τα ματς μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League επί της Σίτι. Μετά από εκείνο το παιχνίδι, ηττήθηκε από τη Σίτι με 1-0, νίκησε εντός έδρας με γκολ στο 88’ την Μπράιτον από προσωπική έμπνευση του Έρικσεν και την προηγούμενη εβδομάδα, ηττήθηκε δίκαια εντός έδρας από τη Γουέστ Χαμ με 1-0, σε ένα σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο υπέρ των φιλοξενούμενων. Ακολούθησε παιχνίδι για το Champions League και αποδείχθηκε μία από τα… ίδια. Με γκολ από νωρίς στο ματς, ο Άγιαξ επικράτησε και πάλι μέσα στο «σπίτι» της με 1-0 και δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς εκτός από τον Κέιν έλειπε και ο Σον, που είναι ο καλύτερος παίκτης της τη φετινή σεζόν. Πάντως, όσο κι αν έχει… κάψει λάδια, με νίκη κόντρα στην Μπόρνμουθ οριστικά και αμετάκλητα είναι στο Champions League της νέας περιόδου και αυτό είναι που έχει σημασία. Εκτός ο Φερτόνχεν, ο Οριέ, ο Γουίνκς και φυσικά ο Κέιν, αμφίβολος ο Λαμέλα.

Σε ενδιαφέρει