Γιουβέντους – Τορίνο

Μεγάλο ντέρμπι του Τορίνο, με πάθος και ένταση ανάμεσα στους παίκτες και τους οπαδούς των δύο ομάδων.
juventus torino

Η Γιουβέντους δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να πάρει και το φετινό πρωτάθλημα. Και πως να το χάσει άλλωστε, αφού τα δεύτερά της, είναι καλύτερα από τα πρώτα των αντιπάλων της. Οι δεκαοκτώ πόντοι διαφοράς από τη δεύτερη Νάπολι, είναι ενδεικτικοί της κατάστασης που επικρατεί στην Serie A. Είναι ξεκάθαρο πως κανείς δεν μπορεί να φτάσει ή ούτε καν να πλησιάσει τη “γηραιά κυρία”.

Δύο “μαύρες κηλίδες” είχε η φετινή χρονιά για την ομάδα του Αλέγκρι. Η πρώτη ήταν ο αποκλεισμός στο κύπελλο από την Αταλάντα και η δεύτερη και μεγαλύτερη, ο αποκλεισμός στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Άγιαξ. Ο Ρονάλντο έβαλε δύο γκολ στα δυο ματς με τον “αίαντα”, αλλά δεν κατάφερε να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του, η οποία ηττήθηκε με 2-1 μέσα στην έδρα της. Έτσι, ο πόθος για ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετατίθεται για την επόμενη χρονιά.

Μία από τις πιο δυνατές έδρες στην Ευρώπη έχει η Γιουβέντους, με 15 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 17 αγώνες. Πολλές και σημαντικές είναι οι απουσίες της Γιουβέντους για σήμερα. Δεν θα παίξουν οι Περίν, Κεντίρα, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ντούγκλας Κόστα και Άλεξ Σάντρο. Όμως, είναι τέτοιο το βάθος στο ρόστερ της Γιουβέντους, που πάλι θα δούμε μια εξαιρετική ενδεκάδα.

Η Τορίνο είναι στην 7η θέση αυτή τη στιγμή, με 56 πόντους. Τους ίδιους ακριβώς πόντους έχει και η 6η Μίλαν, ενώ η 5η Ρόμα έχει 58 και η 4η Αταλάντα, 59. Λίγο πιο κάτω η Λάτσιο, με 55. Θυμίζουμε πως η 4η θέση δίνει εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, η 5η θέση οδηγεί στους ομίλους του Europa League και η 6η θέση, στα προκριματικά του Europa League.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από δύο πολύ μεγάλες νίκες, επί των Τζένοα και Μίλαν, με αποτέλεσμα να μπουν γερά στο κόλπο της Ευρώπης. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως η Τορίνο έχει μόλις μία ήττα σε 17 εκτός έδρας παιχνίδια της, μετρώντας 12 ισοπαλίες και τέσσερις νίκες. Παίζει συντηρητικά μακριά από το γήπεδό της και γι’ αυτό έχει και τόσα πολλά Χ. Μετά τη Γιουβέντους, η Τορίνο θα παίξει κατά σειρά με τις, Σασσουόλο (μέσα), Έμπολι (έξω) και Λάτσιο (μέσα). Μόνο η Γιουβέντους έχει λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα από την Τορίνο, που σε αυτή την κατηγορία ισοβαθμεί με την Νάπολι, έχοντας έξι ήττες σε 34 ματς.

Οι Τζιτζί και Μορέτι είναι εκτός αποστολής για σήμερα. Ο φοβερός και τρομερός Μπελότι θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, με τους Μπασέλι και Μπερενγκέρ πίσω του. Στην άμυνα παίζει με τρεις κεντρικούς, ενώ στα χαφ, δίνει μεγάλη βάση στον ανασταλτικό τομέα.

Σε ενδιαφέρει