Ρεν – Μονακό

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν στη Ρεν μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ η Μονακό πάει με το "μαχαίρι στα δόντια" για τη σωτηρία.
Ρεν – Μονακό

Η Ρεν είναι πλέον κυπελλούχος Γαλλίας, αφού κέρδισε στα πέναλτι την Παρί Σεν Ζερμέν. Και το πιο εντυπωσιακό δεν είναι οτι πήρε τον τελικό, αλλά ο τρόπος που το έκανε. Βρέθηκε να χάνει με 2-0, ισοφάρισε και πήρε το κύπελλο στα πέναλτι. Φυσικά, αυτά δεν συμβαίνουν κάθε μέρα στη γαλλική ομάδα, οπότε όλοι είναι “μεθυσμένοι” από το νέκταρ της επιτυχίας.

Στο πρωτάθλημα “πληρώνει” το πολύ κακό πρώτο μισό της σεζόν, όπου κινδυνεύε άμεσα με υποβιβασμό και συνήθως ήταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Όμως, υπήρξε ολική μετάλλαξη από το Νεοέμβρη και μετά, με αποτέλεσμα να φτάσει στους δεκαέξι του Europa League, να σωθεί άνετα και να πάρει και το κύπελλο. Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα, που βασίζεται στην ταχυδύναμη των ποδοσφαιριστών της. Παίζει επιθετικά και δεν ξέρει να κλείνεται.

Το μειονέκτημά της για το σημερινό ματς είναι οτι δεν έχει κίνητρο, αλλά και το οτι μια ομάδα σπάνια συνέρχεται από ένα θετικό σοκ όπως αυτό της κατάκτησης του κυπέλλου, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Οι Ντανζέ και Ντιαλό είναι εκτός για σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μπαλ και Σιεμπατσέου. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο προπονητής της ομάδας θα κάνει αλλαγές σε σχέση με τον τελικό, κάτι που πάντως δεν αναμένεται να γίνει, σε μεγάλο βαθμό.

Η Μονακό ακόμη δεν έχει ξεμπλέξει με την αποφυγή του υποβιβασμού. Θυμίζουμε πως πέφτουν κατηγορία οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 18η θέση και κάτω. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Ζαρντίμ είναι 17η με 32 πόντους, έναντι 29 της 18ης Καέν και 28 της 17ης Ντιζόν. Στις αγωνιστικές που μένουν, η Μονακό θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Σεντ Ετιέν (εντός), Νιμ (εκτός), Αμιάν (εντός) και Νις (εκτός).

Οι “πρίγκιπες” είναι καλύτεροι όταν παίζουν μακριά από την έδρα τους. Άλλωστε, το κοινό του Λουί Ντε δεν είναι και το πιο φανατικό του κόσμου, οπότε εξηγείται εύκολα γιατί η Μονακό έχει πάρει περισσότερους πόντους εκτός έδρας. Συνεχίζει να έχει πολλές και σημαντικές απουσίες η Μονακό, αλλά ο Ζαρντίμ ξέρει πως τα παιχνίδια τα κερδιζουν ή τα χάνουν, αυτοί που παίζουν και όχι αυτοί που λείπουν. Θα παίξει με πολύ πάθος η Μονακό σήμερα, καθώς με ένα διπλό θα εξασφαλίσει κατά 80% την παραμονή.

Δεν θα παίξουν οι Πελεγκρί, Μμπουλά, Γιόβετιτς, Σούμπασιτς, Φάμπρεγκας και Βενκέρ. Αμφίβολη η συμμετοχή του Νκουντού.

Σε ενδιαφέρει