Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι

Μεγάλο ντέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ» στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται την Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι

Όχι, δεν άφησε τη Σίτι να κερδίσει. Απλά, η Γιουνάιτεντ αυτή τη στιγμή είναι δύο επίπεδα κάτω (τουλάχιστον) από τη συμπολίτισσά της και εύλογα ηττήθηκε με χαρακτηριστική άνεση στο «Ολντ Τράφορντ» με 2-0. Όση ψυχή και να έβγαλε στο πρώτο ημίχρονο, όσο πάθος και να είχε, όση υπομονή και να έδειξε, στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι απλά έδειξε ότι μπορεί να σκοράρει πολύ εύκολα και έτσι με δύο «παγωμένες» φάσεις, στο 54’ και στο 66’, με τους Μπερνάρντο Σίλβα και Σανέ, η Γιουνάιτεντ συμβιβάστηκε με την ανωτερότητα της Σίτι. Η υπόθεση «τετράδα» έχει γίνει πάρα πολύ δύσκολη για την ομάδα του Σόλσκιερ, καθώς εκτός από το ότι δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά της αποτελέσματα, δεν ευνοείται σε καμία ισοβαθμία, ούτε με την Τσέλσι, ούτε με την Άρσεναλ, εκτός πια κι αν γίνουν τα απίθανα. Κανονικά στην ενδεκάδα θα παραμείνει ο Ντε Χέα, παρά το ντεφορμάρισμά του, ενώ στη διάθεση του Νορβηγού αναμένεται να είναι και ο Ερέρα μετά τον σοβαρό του τραυματισμό. Η Γιουνάιτεντ δεν έχει ηττηθεί στα 9/10 τελευταία εντός έδρας ματς της κόντρα στην Τσέλσι. Ελπίδες για παρουσία στην ενδεκάδα έχουν οι Λουκάκου, Σάντσες και Μαρσιάλ.

Βάζει στον εαυτό της πολύ δύσκολα η Τσέλσι. Εκεί που φαίνεται να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα για τον μεγάλο στόχο που είναι η 4άδα, κάνει μία γκέλα που αποτελεί πισωγύρισμα. Αυτό συνέβη και στο παιχνίδι με την Μπέρνλι. Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει το παιχνίδι-κλειδί για τη συνέχεια, σε μία αγωνιστική μάλιστα που ήξερε ότι όλοι οι ανταγωνιστές της είχαν ηττηθεί, τα έκανε θάλασσα, αφού έμεινε στο 2-2, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Έμεινε πίσω στο σκορ, έκανε άμεσα την ανατροπή, αλλά άμεσα δέχθηκε και το επόμενο γκολ που διαμόρφωσε το 2-2. Αυτή τη στιγμή είναι στην 4η θέση με 67 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Άρσεναλ και τρεις από τη Γιουνάιτεντ. Με άλλα λόγια, αν πάρει έστω και βαθμό, ουσιαστικά τελειώνει τους γηπεδούχους από οποιαδήποτε συζήτηση. Τέλος η σεζόν για Χάντσον-Οντόι, εκτός και ο Ρούντιγκερ, αμφίβολος ο Αλόνσο και ο Καντέ έχει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί.

Σε ενδιαφέρει