Ντόρτμουντ – Σάλκε

Το μεγάλο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γερμανίας, ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Σάλκε.
Ντόρτμουντ – Σάλκε

Αυτή, ναι, ήταν η Ντόρτμουντ που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί της. Πολύ εύκολη νίκη στην έδρα της Φράιμπουργκ με 4-0, μένοντας πάντα ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, ενώ η είδηση είναι ότι δεν δέχθηκε γκολ. Μάλιστα, αυτό συνέβη και στο ματς κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, πριν προκύψει η πεντάρα από την Μπάγερν Μονάχου, δείχνοντας κάποια σημάδια βελτίωσης σε αυτό το σκέλος του παιχνιδιού της. Στο 12’ ο Σάντσο άνοιξε το σκορ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της, αφού Ρόις, Γκέτσε και Αλκάθερ πέτυχαν τρία γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Δείχνει σωστή αντίδραση ομάδας μετά την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου, καθώς είχε προηγηθεί η νίκη επί της Μάιντς με 2-1. Αυτή τη στιγμή έχει 69 βαθμούς, με την Μπάγερν να έχει 70, ενώ σε καμία περίπτωση δεν ευνοείται σε ισοβαθμία, αφού οι Βαυαροί είναι στο +50 και οι Βεστφαλοί στο +36 στον συντελεστή τερμάτων. Εντός έδρας μετρά 15 σερί ματς που έχει πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ, έχοντας 9/10 νίκες. Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση, ο Βολβ είναι αμφίβολος και έτσι θέση στο δεξί άκρο της άμυνας διεκδικεί ο Ακαντζί, κάτι που θα φέρει αμυντικό δίδυμο τους Ζαγκαντού και Τοπράκ.

Όταν λέμε για μαύρα χάλια, τότε λέμε για τη Σάλκε και ειδικότερα τη Σάλκε των τελευταίων εβδομάδων. Όχι, φυσικά, ότι έκανε κάτι όλη τη σεζόν, αλλά θα περίμενε κανείς με την αλλαγή προπονητή να δείξει μια αντίδραση. Ούτε καν… Τελευταία της αναμέτρηση αυτή κόντρα στη Χόφενχαϊμ εντός έδρας και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια, με το σκορ να είναι εξευτελιστικό για την ίδια (2-5). Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν διαμορφώσει το 0-2, μείωσε ο Καλιγκιούρι με πέναλτι, αλλά ήρθε η… καταιγίδα η οποία έφερε και το 1-5. Στις καθυστερήσεις ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ των γκολ, με το γκολ των «βασιλικών μπλε». Αυτή τη στιγμή είναι στη 15η θέση, μία πάνω από το μπαράζ παραμονής και στο +6 από τη Στουτγκάρδη, άρα μόνο σίγουρη δεν μπορεί να αισθάνεται. Ωστόσο, δεν περνά κάτι από το χέρι της και πώς αλλιώς όταν έχει μόλις νίκη στα τελευταία 12 ματς. Περισσότερο ελπίζει σε ήττες της Στουτγκάρδης, παρά στη δική της αγωνιστική ανάσταση. Τίποτα το ιδιαίτερο από προβλήματα…

Σε ενδιαφέρει