Άουγκσμπουργκ – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Οι "ασπιρίνες" με νίκη μπαίνουν ακόμα και στο παιχνίδι της τετράδας, ενώ οι Σουηβοί με τρίποντο ξεμπερδεύουν και μαθηματικά με την παραμονή.
Άουγκσμπουργκ – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Άκρως θετική είναι η αρχή της θητείας του Μάρτιν Σμιντ στον πάγκο της Άουγκσμπουργκ. Μετά το 3-1 μέσα στην έδρα της Άιντραχτ, ήρθε και το εντυπωσιακό 6-0 επί της Στουτγάρδης, μια νίκη που αποτελεί τη μεγαλύτερη της στην κατηγορία. Αυτό το τρίποντο έφερε τους Σουηβούς στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη και λογικά έχουν ήδη ξεμπερδέψει με την παραμονή, αφού στα τέσσερα τελευταία ματς χρειάζονται δύο βαθμούς για να την εξασφαλίσουν και μαθηματικά. Έφυγε, λοιπόν, το άγχος από τους γηπεδούχους, οι οποίοι πάντως αντιμετωπίζουν σήμερα μια ομάδα την οποία δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ποτέ στις 15 προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν ο βασικός κίπερ Κόμπελ και ο μέσος Κου. Αντίθετα, εκτός παραμένουν ο αμυντικός Γκέτσε, ο μέσος Μοράβεκ και οι φορ Φινμπόγκασον και Κόρδοβα.

Από δύο σερί νίκες, όμως, προέρχεται και η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Μετά το 0-1 μέσα στην Στουτγάρδη, ήρθε και το 2-0 εντός έδρας επί της Νυρεμβέργης. Πάντως, οι “ασπιρίνες” δυσκολεύτηκαν αρκετά, αφού άνοιξαν το σκορ στο 61′ με τον Ολάριο και το… καθάρισαν στο 86′ με γκολ του Φόλαντ. Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Μποζ βρίσκεται εντός ευρωπαϊκών εισιτηρίων, αφού ελευθερώθηκε και η 7η θέση, όμως σε περίπτωση που επικρατήσει σήμερα παίζει δυνατά ακόμα και για την τετράδα, η οποία για την ώρα απέχει πέντε βαθμούς. Απόντες είναι οι μέσοι Μπέιλι και Μπελαραμπί και ο στόπερ Ρέτσος.

Σε ενδιαφέρει