Ζαλγκίρις Κάουνας – Φενέρμπαχτσέ

Μπρέικ στο μπρέικ από τη Φενέρμπαχτσέ και πλέον είναι δύσκολα τα πράγματα για τη Ζαλγκίρις.
zalgiris fenerbahce

Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 34-31 στο ημίχρονο, αλλά μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια είδαμε άλλο ματς. Η Φενέρμπαχτσέ της επέτρεψε να βάλει μόλις 23 πόντους σε δύο περιόδους, ενώ ταυτόχρονα αυτή πέτυχε 35. Σίγουρα, η Ζαλγκίρις έπαιξε καλή άμυνα, αλλά έχασε το ματς λόγω της δυστοκίας της στην επίθεση.

Ο Νέιρ Γουόλτερς διασώθηκε από το επιθετικό “ναυάγιο” των γηπεδούχων, καθώς έβαλε 15 πόντους, με έξι στα εννέα σουτ εντός πεδιάς. Ο Ντέιβις έφαγε πάλι χοντρό ξύλο και έμεινε στους εννέα πόντους, σε 21 λεπτά συμμετοχής. Από κει και πέρα το χάος. Φιλότιμοι παίκτες που έκαναν τη δουλειά τους καλά στην άμυνα, αλλά δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν την ποιότητα των αντιπάλων τους στην επίθεση. Και πως να κερδίσεις τη Φενέρ, όταν έχεις 40% στα δίποντα (14/35).

Οι μοιραίος του πρώτου ματς, Μάρκο Γκούντουριτς, το πήρε προσωπικά, και έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Πέτυχε 17 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του. Ο Ζοτς ήξερε πως αν κρατήσει την αντίπαλο χαμηλά στο σκορ, τότε δεν θα έχει πρόβλημα με τη νίκη. Το ψιλοκατάφερε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη, η τακτική του έπιασε 100%.

Οι Βέσελι και Σλούκας πρόσθεσαν άλλους 19 πόντους συνολικά, με τον Έλληνα γκαρντ να μαζεύει επίσης 4 ριμπάουντ και να μοιράζει τρεις ασίστ. Όπως συνηθίζει στα κρίσιμα ματς, ο Ομπράντοβιτς μίκρυνε πολύ το ροτέισιον και μόνο πέντε παίκτες έπαιξαν πάνω από 20 λεπτά (Ντατόμε, Σλούκας, Γκούντουριτς, Βέσελι και Μέλλι). Ο Κάλινιτς έπαιξε 17 λεπτά και όλοι οι άλλοι, από δέκα και κάτω. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε και σήμερα, χωρίς πάντως να σημαίνει οτι οι ίδιοι παίκτες θα είναι αυτοί που θα πάρουν τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής. 

Σε ενδιαφέρει