Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τρίτο ματς στη σειρά, με το συνολικό σκορ να είναι στο 1-1.
basconia csca

Η Μπασκόνια δεν απογοητεύτηκε από τις δύο ήττες σε μικρό διάστημα μέσα στη Μόσχα (για την κανονική περίοδο και για τα πλέι οφ), πάλεψε πολύ και κέρδισε το πιο σημαντικό παιχνίδι, το δεύτερο της σειράς του Top 8. Έτσι, έσπασε το πλεονέκτημα έδρας της αντιπάλου και τώρα θα πρέπει να κερδίσει τα δύο επόμενα παιχνίδια, για να βρεθεί στο φάινα φορ. Σε ένα φάιναλ φορ, που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, οτι θα είναι “οικοδέσποινα”.

Τεράστια επιτυχία το οτι κατάφερε να κρατήσει την ΤΣΣΚΑ στους 68 πόντους μέσα στη Ρωσία, παίζοντας “μανιασμένη” άμυνα. Ευτύχησε να έχει σε ένα ακόμη ματς, σε εκπληκτική κατάσταση τους Σιλντς και Χίλιαρντ, οι οποίοι δεν είχαν εντυπωσιάσει στην κανονική περίοδο. Πολύ καλός ο Γκαρίνο, με 11 πόντους, ενώ κυρίαρχος μέσα στην ρακέτα ήταν ο Πουαριέ, με 14 πόντους, 15 ριμπάουντ, τέσσερα κλεψίματα και δύο ασίστ, σε 21 λεπτά συμμετοχής. 

Είναι ξεκάθαρο πάντως, ότι στον τομέα της φυσικής κατάστασης, οι Βάσκοι υπερέχουν της αντιπάλου τους. Κι αν ανεβάσουν λίγο την απόδοσή τους, οι Βιλντόζα και Σενγκέλια, τότε μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.

Η ΤΣΣΚΑ έπεσε στην παγίδα της εύκολης νίκης στο πρώτο ματς. Όταν κερδίζεις με 26 πόντους διαφορά, αυτόματα χαλαρώνεις. Ο Ιτούδης φυσικά ήξερε τι μπορεί να κάνει η Μπασκόνια, αλλά είναι δύσκολο να βάλεις στο μυαλό των παικτών, ότι μπορούν να χάσουν από μια ομάδα, την οποία έκαναν φύλλο και φτερό, πριν από δυο μέρες.

Κλασικά, όπως σχεδόν σε κάθε παιχνίδι από τότε που τραυματίστηκε ο Ντε Κολό, τρεις ήταν οι διακριθέντες της “αρκούδας”. Οι Χίγκινς, Κλάιμπερν και Σέρχιο Ροντρίγκεζ πέτυχαν τους 43 από τους 68 πόντους της ομάδας τους, ενώ απογοητευτικός ήταν ο Ντε Κολό, που πέτυχε έξι σε 16 λεπτά συμμετοχής. Ο Πουαριέ νίκησε κατά κράτος του Χάινζ και Χάντερ μέσα στη ρακέτα και αυτό προβληματίζει πολύ τον Ιτούδη. Γενικά οι δυο τους δεν είναι καλά φέτος και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για τους Ρώσους.

Σε ενδιαφέρει