Αμβούργο – Λειψία

Δύο ομάδες από διαφορετικές κατηγορίες, αλλά με πολύ βαριές φανέλες, κοντράρονται στα ημιτελικά του κυπέλλου Γερμανίας.
hamburg leipzig

Το Αμβούργο είναι σίγουρα μέσα στην πρώτη πεντάδα των ιστορικότερων και δημοφιλέστερων ομάδων της Γερμανίας. Για χρόνια, έστω και την τελευταία στιγμή, απέφευγε τον υποβιβασμό. Όμως, πέρσι δεν τα κατάφερε και πλέον παίζει στην Bundesliga 2. Μάλιστα, είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (οι δύο πρώτοι ανεβαίνουν απευθείας), με δύο πόντους περισσότερους από την τρίτη Πάντεμπορν (ο τρίτος παίζει μπαράζ ανόδου).

Η τελευταία ήταν και αυτή που απέκλεισε το Αμβούργο στα προημιτελικά του κυπέλλου, με 2-0 εκτός έδρας. Νωρίτερα, είχε πετάξει εκτός τις Νυρεμβέργη, Βέχεν, Έμντεμπρικ. Στο πρωτάθλημα έχει πέντε συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη, κάνοντας “κοιλιά” σε κακή χρονική περίοδο. Αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, η άνοδος μόνο ως δεδομένη δεν θα πρέπει να θεωρείται.

Το παιχνίδι που παίζει το Αμβούργο είναι δεδομένο. Το θέαμα περνάει σε δεύτερη μοίρα, συνεχές πάσινγκ γκέιμ, κρατάει πολύ τη μπάλα στα πόδια του και θέλει να έχει τον έλεγχο του ματς. Αμυντικά, το Αμβούργο είναι καλό, ακόμη και στις κακές του μέρες, δεν δέχεται πολλά γκολ. Οι Αμπρόσιους και Σαμπέριο δεν έχουν παίξει σχεδόν καθόλου φέτος, οπότε η απουσία τους δεν είναι πρόβλημα. Αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, αλλά λογικά θα παίξουν οι βασικοί Μανγκαλά και Ντάγκλας Σάντος. Αστέρι της ομάδας, ο επιθετικός Λασόγκα, ο οποίος είναι ξεκάθαρα επιπέδου Bundesliga.

Η Λειψία κάνει καταπληκτική χρονιά. Κατά 99% θα τερματίσει τρίτη, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στους ομίλους του επόμενου Champions League, κάτι που ήταν ο πρώτος της στόχος για φέτος. Όμως, οι οπαδοί της ομάδας διψάνε για έναν τίτλο και “ονειρεύονται” τελικό κόντρα στη Μπάγερν. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, κέρδισε 2-1 μέσα στην έδρα της Γκλάντμπαχ, “καθαρίζοντας” ουσιαστικά με την πρώτη τετράδα.

Μέσα στο 2019 δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι, με 11 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 14 παιχνίδια, ενώ έχει βελτιωθεί πολύ στον επιθετικό τομέα. Αμυντικά, είναι ούτως ή άλλως, η καλύτερη γερμανική ομάδα, καθώς επιτρέπει πολύ λίγες φάσεις στον αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο πως έχει το μικρότερο παθητικό γκολ στην Μπουντεσλίγκα.

Στο κύπελλο έχει αποκλείσει κατά σειρά τις Βικτόρια Κολωνίας, Χόφενχάιμ, Βόλφσμπουργκ και Άουγκσμπουργκ. Δεν υπάρχει καμία βασική απουσία για τους φιλοξενούμενους, που πάνε με όλες τους τις δυνάμεις στον ημιτελικό.

Σε ενδιαφέρει