Τότεναμ – Μπράιτον

Σημαντικό ματς και για τις δύο, για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Σε κρίσιμο ματς για την τελική κατάταξη της βαθμολογίας έχει εξελιχθεί το Τότεναμ – Μπράιτον. Οι Λονδρέζοι χρειάζονται τη νίκη, ώστε να εκμεταλλευτούν τις πρόσφατες απώλειες βαθμών των Τσέλσι και Άρσεναλ, οι οποίες είναι οι κύριες αντίπαλοί τους για την τετράδα. Η αλήθεια είναι πως αν κρίνουμε συνολικά από τις πορείες των ομάδων στη Λίγκα, η Τότεναμ είναι αυτή που αξίζει την τρίτη θέση, καθώς σε αυτήν είναι τουλάχιστον στα δύο τρία του πρωταθλήματος.

Τα “σπιρούνια” έχουν εξασφαλίσει μια θέση στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα τα δώσουν όλα κόντρα στον Άγιαξ. Όμως, αυτό το ματς αργεί ακόμη (30/4), οπότε είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο σημερινό παιχνίδι.  Στο τελευταίο παιχνίδι τους για το πρωτάθλημα, έχασαν από την ομάδα που απέκλεισαν στην Ευρώπη, τη Μάντσεστερ Σίτι, με 1-0. Ήταν πάλι πολύ καλοί, έχασαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν ούτε ένα γκολ.

Ο Χάρι Κέιν συνεχίζει να απουσιάζει, αλλά ευτυχώς εμφανίζεται φορμαρισμένος ο Φερνάντο Γιορέντε, ενώ η ποιότητα των Σον και Λούκας Μόουρα που παίζουν δίπλα του, είναι αναμφισβήτητη. Ειδικά ο Κορεάτης, έχει σκοράρει σε όλα τα κρίσιμα ματς φέτος και δείχνει οτι εκτός από τρομερό ταλέντο και φυσικά προσόντα, έχει και προσωπικότητα. Εκτός του Κέιν θα απουσιάσει και ο Γουίνκς, ενώ επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα, ο Γιορίς. Ο Ποτσετίνο γυρίζει ξανά στο 4-3-1-2, με τον Έρικσεν πίσω από τους Σον και Γιορέντε, αφήνοντας στον πάγκο τον Λούκας Μόουρα.

Από το πουθενά, η Μπράιτον έχει μπλέξει με σενάρια υποβιβασμού. Στο πρώτο μισό της χρονιάς, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν ακόμη και σε θέσεις Ευρώπης, αλλά εδώ και καιρό τους έχει πάρει η κατηφόρα. Τουλάχιστον στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της πήρε ισοπαλία 0-0 με τη Γουλβς, με τον ένα βαθμό να είναι πολύτιμος. Είναι στη 17η θέση, με τρεις πόντους διαφορά από την 18η Κάρντιφ (πέφτει ο 18ος).

Στα τελευταία τρία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα παίζει κατά σειρά με τη Νιούκαστλ (εντός), την Άρσεναλ (εκτός) και τη Μάντσεστερ Σίτι (εντός). Αυτό σημαίνει πως αν δεν κερδίσει τουλάχιστον τη Νιούκαστλ, θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Το πρόγραμμα της Κάρντιφ, στην αντίστοιχη περίοδο είναι, Φούλαμ (εκτός), Κρύστα Πάλας (εντός) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός). Θυμίζουμε πως σε ενδεχόμενο ισοβαθμία, η Μπράιτον υπερέχει ως τώρα της Κάρντιφ, καθώς έχει πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων. Άρα, ουσιαστικά η Μπράιτον για να σωθεί, θέλει μία νίκη σε τρία ματς και ταυτόχρονα η Κάρντιφ να μην κάνει το τρία στα τρία.

Ο Νόκερτ είναι εκτός για σήμερα, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πρόπερ.

Σε ενδιαφέρει