Τουλούζ – Λιλ

Άλλο ένα βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης θέλει να κάνει η Λιλ στην έδρα της Τουλούζ, η οποία δεν έχει εξασφαλίσει για την ώρα την παραμονή της.
toulouse lille

Η νίκη επί της Ναντ δεν είχε και την ανάλογη συνέχεια για την Τουλούζ καθώς ακολούθησε η εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Μονπελιέ. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 67′ το γκολ που δέχτηκαν στο 54′, όμως τελικά έφαγαν κι άλλο δέκα λεπτά αργότερα. Έτσι, η ομάδα του Καζανοβά έμεινε στους 35 βαθμούς και απέχει 7 πόντους από τη θέση των μπαράζ παραμονής και 9 από τον απευθείας υποβιβασμό, οπότε μπορούμε να πούμε ότι ναι μεν δεν έχει καθαρίσει ακόμα με την παραμονή, όμως παραμένει σχετικά άνετη. Επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο φορ Ντοσεβί και αυτή θα είναι η μοναδική αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Δεν έχουν αναφερθεί αγωνιστικά προβλήματα.

Σαρωτική ήταν η Λιλ στο ντέρμπι κορυφής της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στην Παρί, επικρατώντας με το εντυπωσιακό… 5-1! Το πρώτο ημίχρονο έληξε 1-1, όμως στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλα τέσσερα τέρματα για να φτάσουν στη μεγάλη αυτή νίκη. Η ομάδα του Γκαλτιέ ανέβηκε στους 64 βαθμούς και το +5 από την τρίτη Λυών και σήμερα αν πάρει άλλο ένα τρίποντο έχει την ευκαιρία να αποσπαστεί 8 βαθμούς από την τρίτη θέση και να κάνει μεγάλο βήμα για το απευθείας εισιτήριου του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ζερεμί Πιεντ αποθεραπεύτηκε, όμως θα προτιμηθεί ο Σελίκ για τη θέση του δεξιού μπακ. Τσέκα και Σουμαορό είναι αμφίβολοι και αν δεν τα καταφέρουν τη θέση τους στο αρχικό σχήμα θα πάρουν οι Μαϊά και Γκάμπριελ.

Σε ενδιαφέρει