Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ

Τρίτο κρίσιμο ματς μέσα σε 10 μέρες, ανάμεσα στις δύο ομάδες.
mancity totenam

Η απογοήτευση για την αποτυχία στο Champions League είναι μεγάλη, αλλά η Σίτι δεν έχει καιρό για τέτοια. Το πρωτάθλημα είναι σε πρώτο πλάνο πλέον και θέλει να κάνει το πέντε στα πέντε για να πανηγυρίσει την κούπα. Αυτή τη στιγμή έχει δύο πόντους λιγότερους από τη Λίβερπουλ, αλλά έχει και ένα ματς λιγότερο. 

Δύο είναι οι μεγάλοι “σκόπελοι” ως το τέλος. Το σημερινό ματς, αλλά και το εξ’ αναβολής που ακολουθεί μεσοβδόμαδα, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ. Αν πάρει αυτά τα δύο, δεν την σταματά τίποτα. Μετά της μένουν τα ματς με Μπέρνλι (εκτός), Λέστερ (εντός) και Μπράιτον (εκτός).

Ο Πεπ ξέρει πως δεν μπορεί να παίζουν συνέχεια οι ίδιοι, σε συνεχόμενα μεγάλα ματς, οπότε ετοιμάζει αλλαγές σε σχέση με τη σύνθεση που παρέταξε πριν λίγες μέρες. Για παράδειγμα, λογικά θα δούμε τους Φερναντίνιο και Σανέ στην ενδεκάδα, χωρίς φυσικά να αλλάξει το αγαπημένο του 4-3-3.

Στην Τότεναμ, ζουν τον δικό τους παράδεισο. Δίκαια προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αφού κρατήθηκαν όρθιοι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς στο Μάντσεστερ, ενώ αντέδρασαν μετά το 4-2 και σκόραραν. Που μυαλό πλέον για το πρωτάθλημα, δύσκολο να ξεπεράσεις τόσο γρήγορα τα πανηγύρια από μια τόσο μεγάλη πρόκριση.

Βαθμολογικό κίνητρο υπάρχει φυσικά, αφού η ομάδα του Ποκετίνο θέλει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Τα δύο από τα τρία παιχνίδια που της απομένουν είναι εντός έδρας, κόντρα σε Γουέστ Χαμ και Έβερτο, ενώ ενδιάμεσα θα παίξει εκτός με την Μπόρνμουθ.

Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σισσοκό, ενώ νοκ άουτ είναι οι Κέιν, Γουίνκς και Οριέ. Δεν έχει τον πάγκο του Γκουαρντιόλα ο Ποτσετίνο, οπότε θα παρατάξει σχεδόν τους ίδιους με αυτούς που έπαιξαν την Τετάρτη.

Σε ενδιαφέρει