Μπάγερν Μονάχου – Βέρντερ Βρέμης

Η μάχη της Μπάγερν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνεχίζεται, με τη Βέρντερ να παλεύει για την έξοδο στην Ευρώπη.
bayern werder

Η Μπάγερν είναι η καλύτερη ομάδα στη Γερμανία, αλλά ο φετινός τίτλος δεν θα είναι το ίδιο εύκολος με τα προηγούμενα χρόνια. Πάντως, αν υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες για το αν πράγματι είναι η κορυφαία ομάδα της Μπουντεσλίγκα, αυτές λύθηκαν μετά την πεντάρα στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ. Στην έδρα της είναι εξαιρετική, χωρίς όμως να είναι αλάνθαστη. Σε δεκατέσσερα παιχνίδια στην “Αλιάνζ Αρίνα” έχει δέκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, με σαράντα γκολ ενεργετικό και δώδεκα παθητικό.

Μετά τον αγώνα με τη Βέρντερ, ακολουθούν κατά σειρά τα παιχνίδια, με Νυρεμβέργη εκτός, Ανόβερο εντός, Λειψία εκτός και Άιντραχτ εντός. Η αλήθεια είναι πως από τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγώνων θα κριθεί και ο τίτλος, καθώς είναι και τα πιο δύσκολα που έχει να δώσει ως το τέλος της σεζόν.

Οι Ρόμπεν, Φριχτλ και Νόιερ είναι εκτός αποστολής, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Χούμελς και Ντέιβις. Ο Ούλραϊχ θα είναι ο αντικαταστάτης του Νόιερ, ενώ οι Χάμες Ροντρίγκεζ και Γκορέτσκα θα είναι στην αποστολή, αλλά δεν θα ξεκινήσουν. Ο Λεβαντόφσκι θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, με τους Κομάν, Νάμπρι και Μίλερ πίσω του. Στη μεσοαμυντική γραμμή δεν αλλάζει τίποτα. Αλκάνταρα και Μαρτίνεζ στα αμυντικά χαφ και οι Αλάμπα, Κίμιχ, Χούμελς και Ζίλε, στην άμυνα.

Μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Μπουντεσλίγκα είναι η Βέρντερ. Στην αρχή της χρονιά ήταν στις τελευταίες θέσεις, αλλά από το πρώτο μισό και μετά, έχει ανακάμψε και παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Μακριά από το γήπεδό της έχει μόλις τέσσερις ήττες σε 14 ματς, έχοντας έναν από τους καλύτερους απολογισμούς στο πρωτάθλημα. Μάλιστα έχει την τέταρτη καλύτερη άμυνα στα εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος. Στα τελευταία έξι παιχνίδια της, η ομάδα της Βρέμης έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ο Μπάρτελς είναι ο μοναδικός που απουσιάζει. Πολύ σημαντικός για το παιχνίδι των “πράσινων” είναι ο Μαξ Κρούσε, που παίζει ακριβώς πίσω από τους προωθημένους, Ρασίκα και Οσάκο. Οι Σαχίν, Εγκεστάιν και Κλάασεν είναι όλη η δύναμη της Βέρντερ, αφού βγάζουν εξαιρετικές συνεργασίες στα χαφ.

Σε ενδιαφέρει