Ίντερ – Ρόμα

Ντέρμπι στην 33η αγωνιστική του καμπιονάτο, με το κίνητρο να γέρνει προς τα δεξιά.
inter roma

Η Ίντερ παίρνει από το φετινό πρωτάθλημα, ως τώρα, ακριβώς αυτό που της αξίζει. Δεν μπορεί να χτυπήσει τη Γιουβέντους για τον τίτλο, ενώ είναι χειρότερη από τη δεύτερη Νάπολι. Παράλληλα, έχει πάρει μια διαφορά πέντε πόντων από την 4η Μίλαν και αυτήν θέλει να κρατήσει στη συνέχεια.

Στην έδρα της έχει πάρει ακριβώς τους ίδιους πόντους που έχει και μακριά από αυτήν, οπότε το “Μεάτσα” δεν είναι “κάστρο”. Φυσικά, όταν έχεις εννέα νίκες σε δεκαπέντε παιχνίδια στην έδρα σου, δεν μπορεί παρά να είσαι φαβορί όταν παίζεις εντός. Αν εξαιρέσουμε το ματς με τη Λάτσιο, όπου έχασε 1-0 μέσα στην έδρα της, τα πάει εξαιρετικά το τελευταίο διάστημα.

Οι Βρσάλικο και Μπρόζοβιτς δεν θα ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπόρχα Βαλέρο. Ο Ικάρντι έχει επιστρέψει για τα καλά και θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, με τους Ναϊνγκολάν, Πέρισιτς και Πολιτάνο, ακριβώς από πίσω του. Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ θα χρησιμοποιηθεί εφόσον χρειαστεί.

Η Ρόμα προσπαθεί να “σώσει” μια μέτρια χρονιά. Αν εξαιρέσουμε το οτι προκρίθηκε στους 16 του Champions League, τίποτα άλλο δεν έχει πάει καλά για τους “πρωτευουσιάνους”. Η είσοδος στην πρώτη τετράδα της Serie A και η εξασφάλιση μιας θέσης στο επόμενο Champions League, μπορεί κάπως να μετριάσει την αποτυχία. Όμως, δεν εξαρτάται μόνο από αυτήν, αφού θα πρέπει να χάσει και η Μίλαν βαθμούς, για να τερματίσει τέταρτη. Και φυσικά, ακολουθούν με αξιώσεις για την τετράδα, οι Αταλάντα και Λάτσιο.

Μακριά από την έδρα της, η Ρόμα έχει έξι νίκες, έξι ήττες και τέσσερις ισοπαλίες σε 16 αγώνες. Οι Περότι, Κάρσντορπ και Σαντόν είναι εκτός αποστολής. Με Ν’ Ζονζί και Κριστάντε, ο τεχνικός της Ρόμα θέλει να δώσει ενέργεια στα χαφ, ενώ οι Μανωλάς, Πελεγκρίνι και Τζέκο προσδίδουν ποιότητα στον άξονα των Ρωμαίων.

Σε ενδιαφέρει