Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός

Μια ανάσα από το μπρέικ έφτασε ο Παναθηναϊκός. Θα το παλέψει ξανά στο δεύτερο ματς...
real panathinaikos

Μέτρια εμφάνιση για τη Ρεάλ, αλλά και πάλι κατάφερε να κερδίσει. Η απουσία του Γιουλ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, όμως εμφανίστηκαν “αφανείς ήρωες” στο γήπεδο, όπως οι Κοζέρ και Τέιλορ, οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν για να τον αντικαταστήσουν. Περίπου 30 λεπτά έπαιξε ο Καμπάτσο, κάτι απολύτως λογικό, αφού δεν υπάρχει άλλος καθαρός άσος. Ο Αργεντινός δεν σκόραρε πολύ, αφού αναλώθηκε στην άμυνα πάνω σε Καλάθη και Λάνγκφορντ.

Οι Τέιλορ και Κοζέρ ήταν εξαιρετικοί, με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ παρότι πέτυχε μόνο οκτώ πόντους, καθοριστικός για τη νίκη ήταν ο Ταβάρες, με τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε. Επίσης, όταν παίζει ο ψηλός από το Πράσινο Ακρωτήρι, οι κοντοί του Παναθηναϊκού σπάνια πλησιάζουν στο καλάθι. Σε πολύ κακή μέρα ο Ράντολφ, ενώ ο Ρούντι προσπάθησε αρκετά, έπαιξε άμυνα και πέτυχε ένα πάρα πολύ σημαντικό τρίποντο, όταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ με 72-66.

Το αν η Ρεάλ θα αντέξει, εξαρτάται από το πόσο θα αντέξει να παίζει σε υψηλό επίπεδο ο Καμπάτσο. Δεν υπάρχει άλλος γκαρντ που να μπορεί να κάνει τη δουλειά του και σίγουρα οι Τέιλορ, Πρέπελιτς και Κοζέρ, δεν μπορούν να “γεμίσουν” τα παπούτσια του Γιουλ. Πάντως, ούτε στους ψηλούς φάνηκε να κυριαρχεί η Ρεάλ, με τους Αγιόν και Ράντολφ, ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός είχε δύο πρόσωπα στη Μαδρίτη. Το πρώτο ήταν αυτό που είχε για περίπου τρεις περιόδους και στο τέλος του ματς και το δεύτερο ήταν στα πρώτα έξι λεπτά της τέταρτης περιόδου. Επιθετικά οι “πράσινοι” είχαν πρόβλημα, με τον Καλάθη εκτός ματς για 30 λεπτά, αλλά όταν ξύπνησε ο ηγέτης του, έκανε εκπληκτικά πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Η ελληνική ομάδα έφτασε να προηγείται με έξι πόντους, 72-66, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Όμως, δεν κατάφερε να βάλει ούτε ένα πόντο, στις αρκετές επιθέσεις που έκανε, ενώ ο Τόμας έχασε και το τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, που θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση.

Ο Καλάθης ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, έχοντας όμως πολύ κακά στατιστικά (3/9 δίποντα, 3/10 τρίποντα). Πολύ καλός ο Ντεσόν Τόμας, ο οποίος είναι σταθερά από τους καλύτερους τους τελευταίους μήνες, ενώ ο Παπαπέτρου βοήθησε πολύ όταν μπλόκαραν επιθετικά οι “πράσινοι” στην τρίτη περίοδο. Αξίζει να γίνει λόγος ξεχωριστά για τον Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος έπαιξε 18 λεπτά, πετυχαίνοντας 10 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ. Μιλάμε για υπέρβαση, καθώς με το κορμί που έχει, δύσκολα μπορεί να παίζει τόσο καλά, για πάνω από δέκα λεπτά.

Κλειδί είναι η ψυχολογία. Αν ο Παναθηναϊκός μείνει στη χαμένη ευκαιρία της Τετάρτης, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα καλό στο Παλάθιος. Όμως, αν ο Πιτίνο και οι παίκτες του δουν απλά και αποστασιοποιημένα την εικόνα του αγώνα, πρέπει να καταλάβουν οτι μπορούν να κάνουν το διπλό στην Ισπανία.

Σε ενδιαφέρει