Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα

Δεύτερο παιχνίδι της σειράς και πάλι στην Πόλη.
efes barcelona

Η Εφές ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της στην πρώτη και την τρίτη περίοδο και αυτό αρκούσε για να κάνει το 1-0. Οκτώ παίκτες χρησιμοποιήθηκαν ουσιαστικά (έπαιξε και πέντε λεπτά ο Μπαλμπάι), με τον Αταμάν να κλείνει πολύ το ροτέισιον, κάτι που μοιάζει λογικό όταν έρχονται τα δύσκολα.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς ήταν μακράν ο καλύτερος του γηπέδου, με 21 πόντους σε 31 λεπτά συμμετοχής, ενώ παράλληλα μοίρασε επτά ασίστ και μάζεψε τρία ριμπάουντ. Οι Μοερμάν, Λάρκιν και Ντάνστον πέτυχαν 12, 12 και 11 πόντους αντίστοιχα, ενώ εννέα πόντους πρόσθεσε ο Πλάις, σε μόλις 12 λεπτά συμμετοχής. Σε κακή μέρα βρέθηκαν οι Μπομπουά και Σιμόν, οι οποίοι πέτυχαν πέντε πόντους συνολικά.

Εντυπωσιακό στατιστικό, που μπορεί να παίξει ρόλο στη συνέχεια της σειράς, είναι οτι τέσσερις παίκτες της Εφές έπαιξαν από 30 έως 37 λεπτά, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κόπωση στους παίκτες των γηπεδούχων. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε οτι ο Αταμάν δεν έχει εμπιστοσύνη στον πάγκο του, είτε οτι απλά ήθελε πολύ τη νίκη στο πρώτο ματς και θα κάνει ευρύτερο ροτέισιον στη συνέχεια.

Για την Μπαρτσελόνα, “όλα τα λεφτά” ήταν η τριάδα Τόμιτς, Ερτέλ, Πάνγκος. Οι τρεις τους πέτυχαν του 38 από τους 68 πόντους της ομάδας τους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Σμιτς, με εννέα πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής. Μόνοι οι Ρίμπας και Πούστοβι δεν έπαιξαν στο ματς, με τον Πέσιτς να έχει διαφορετική τακτική από τον Αταμάν. Χαρακτηριστικό είναι οτι μόνο ο Σίνγκλετον πέρασε τα 25 λεπτά συμμετοχής στον αγώνα. Σε κακή μέρα ο Κούριτς, που τέλειωσε το ματς χωρίς πόντο.

Η καταλανική ομάδα ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της μόνο στη δεύτερη περίοδο, όταν έπαιξε καταπληκτική άμυνα και δέχτηκε μόλις 14 πόντους. Το πάλεψε μέχρι τέλους αλλά δεν κατάφερε να κάνει το μπρέικ στο πρώτο ματς. Πολλοί λένε πως το δεύτερο παιχνίδι είναι το πιο κρίσιμο για την ομάδα που έχει μειονέκτημα έδρας και σίγουρα, δεν έχουν άδικο. Θα το παλέψει το ματς η Μπαρτσελόνα καθώς θέλει πάρα πολύ να βρεθεί στο φάιναλ φορ, που θα γίνει μέσα στην Ισπανία (στη Μπασκόνια).

Σε ενδιαφέρει