Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπενφίκα

Η Μπενφίκα έχει το πλεονέκτημα για την πρόκριση, όμως τα δύο εκτός έδρας γκολ της Άιντραχτ δίνουν ενδιαφέρον στη ρεβάνς.

Αν μια ομάδα από τις οκτώ που έχουν περάσει στα προημιτελικά, αξίζει 100% να είναι εδώ που βρίσκεται, είναι η Άιντραχτ. Κι αυτό λόγω των ομάδων που έχει αποκλείσει στις δύο νοκ άουτ φάσεις. Όταν πετάς έξω από τους 32 την προερχόμενη από το Champions League, πρωταθλήτρια Ουκρανίας, Σαχτάρ και στη συνέχεια αφήνεις έξω από τους 16 την Ίντερ, τότε σίγουρα αξίζεις μια θέση στο Top 8 του Europa.

Τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε η ομάδα στην Πορτογαλία κάνουν το έργο της δύσκολο σήμερα, όμως, το οτι κατάφερε να σκοράρει δύο φορές, παίζοντας με παίκτη λιγότερο, λέει πολλά. Η ήττα στη Λισαβόνα ήταν η μόλις δεύτερη ήττα της Άιντραχτ στα 21 παιχνίδια που έχει δώσει στην ιστορία της στο Europa League. Κατά τα άλλα, μετράει 15 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ πολύ σημαντικό στατιστικό στοιχείο, σε σχέση με αυτό που καλείται να πετύχει σήμερα, είναι οτι από τα τελευταία 21 ματς που έχει δώσει στην Ευρώπη, στα 19 κατάφερε να σκοράρει από δύο γκολ και πάνω.

Στο πρωτάθλημα, έχασε μέσα στην έδρα της από την Άουγκσμπουργκ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να αποσπαστεί αρκετά από την 5η θέση και να γίνει το απόλυτο φαβορί για την πρώτη τετράδα. Πάντως, υπάρχει η δικαιολογία οτι οι παίκτες σκεφτόντουσαν το σημερινό ματς. Ο τεχνικός της ομάδας, Άντι Χίτερ, είπε οτι η Μπενφίκα έχει 55% να προκριθεί, πράγμα που σημαίνει πως όλοι στην Φρανκφούρτη πιστεύουν στην ολική ανατροπή.

Πολλές οι απουσίες για την Άιντραχτ, αλλά λίγες είναι αυτές που επηρεάζουν τα πλάνα του προπονητή για τη βασική σύνθεση. Σίγουρα εκτός είναι οι Τσάντλερ, Ταβατά, Στεντέρα, Ρους και Εντικά, με τον τελευταίο να δέχεται κόκκινη κάρτα στο πρώτο ματς και να ναι τιμωρημένος.

Η Μπενφίκα έχει δύο πράγματα στο μυαλό της. Από τη μία το σημερινό παιχνίδι που καλείται να υπερασπιστεί το 4-2 του πρώτου αγώνα και από την άλλη τήν διατήρηση της πρωτιάς στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Στην Primeira Liga έχει 13 νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία δεκατέσσερα παιχνίδια της και ισοβαθμεί στην κορυφή με την Πόρτο, έχοντας όμως υπέρ της την ισοβαθμία. 

Στην Ευρώπη, ήρθε από το Champions League και απέκλεισε κατά σειρά τις Γαλατάσαράι και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή παίκτη της Φρανκφούρτης στο πρώτο ματς με την Άιντραχτ, αλλά η άμυνά της ήταν μέτρια και το πλήρωσε. Τώρα απλά πρέπει να είναι προσηλωμένη στον αμυντικό τομέα, γιατί αν δεχτεί ένα γκολ νωρίς, το ματς θα γίνει ροντέο.

Ο Ζοάο Φέλιξ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου παιχνιδιού, πετυχαίνοντας χατ τρικ. Ο συγκεκριμένος δεν πρόκειται να παραμείνει για πολύ καιρό στην Μπενφίκα, αφού ήδη ακούγονται φήμες για προτάσεις από πολύ μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Πολύ ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως από τις 14 φορές που έχει κερδίσει το πρώτο ματς με δύο γκολ διαφορά σε νοκ άουτ αγώνα ευρωπαϊκού κυπέλλου, προκρίθηκε τις 13. Το περίεργο είναι πως τη μία φορά που αποκλείστηκε, ήταν από την FC Frankfurt.

Ο τεχνικός της ομάδα σκέφτεται να κάνει σχετικό ροτέισιον, καθώς ενδιαφέρεται πιο πολύ για το πρωτάθλημα. Οι Κόντι, Γκάμπριελ και Κορσιά είναι εκτός αποστολής, αλλά επιστρέφει ο Ζόνας, ο οποίος αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη λύση επιθετικά, πίσω από τους Σεφέροβιτς και Φέλιξ.

Σε ενδιαφέρει