Λάτσιο – Ουντινέζε

Εξ' αναβολής παιχνίδι για την 25η αγωνιστική της Serie A, με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο.
Λάτσιο – Ουντινέζε

Έξι αγωνιστικές απομένουν για τη λήξη του ιταλικού πρωταθλήματος και στα τελευταία ματς, η Λάτσιο έκανε ότι μπορεί για να κινδυνέψει ακόμη και να μην βγει Ευρώπη του χρόνου. Μετά το σπουδαίο διπλό επί της Ίντερ, το οποίο την έκανε προσωρινά φαβορί για την 4η θέση, έχασε από τη Σπαλ, έφερε ισοπαλία με τη Σασσουόλο και ηττήθηκε από τη Μίλαν. Οπότε, από κει που διεκδικούσε έξοδο στο Champions League, τώρα θα πρέπει να είναι πολύ σοβαρή για να βγει τουλάχιστον στο Europa League.

Το εξ’ αναβολής ματς με την Ουντινέζε μπορεί να αποδειχθεί “μάννα εξ ουρανού”, αφού αν κερδίσει, θα πάει στην 7η θέση με 52 πόντους, έναντι 53ων της έκτης Αταλάντα, 54ων της πέμπτης Ρόμα και 55 της 4ης Μίλαν. Οπότε, όλα θα είναι ανοιχτά για την Ευρώπη. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κερδίσει, ουσιαστικά τελειώνει η υπόθεση τετράδα και θα έχει ως στόχο της την 6η και 7η θέση. 

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Μίλαν ήταν καλή και ίσως να εδικαιούτο και ένα γκολ. Όμως, στην επανάληψη απλά αμυνόταν και δίκαια έχασε με εκτέλεση πέναλτι στο 79′. Θυμίζουμε πως η Ουντινέζε έχει κι άλλο εντός έδρας ματς το Σάββατο, κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη Κιέβο. Οπότε, αν πάρει τους έξι πόντους στα δύο αυτά παιχνίδια, θα είναι “καβάλα στ’ άλογο”. Επίσης, σε μια βδομάδα παίζει τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου, πάλι κόντρα στη Μίλαν.

Οι Λουίς Αλμπέρτο, Λουκάκου και Μπερίσα είναι εκτός αποστολής, ενώ επιστρέφουν οι Ράντου και Μπάντελι. Εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή των Μάρουσιτς, Κατάλντι και Κορέα. Η ενδεχόμενη απουσία του τελευταίου σημαίνει αυτόματα πως επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Καϊσέδο και Ιμόμπιλε. 

Η Ουντινέζε πάλεψε πολύ το ματς κόντρα στη Ρόμα, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-0. Η διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη είναι μόλις τρεις πόντους, οπότε έχει απόλυτη ανάγκη για βαθμούς. Με διπλό σήμερα, θα κάνει ένα τεράστιο βήμα για την παραμονή, οπότε θα το παλέψει όσο δεν πάει.

Πολλοί λένε πως η Ουντινέζε έχει “σημαδέψει” τον αγώνα της Κυριακής με τη Σασσουόλο, αφού παίζει μέσα στην έδρα της, με μια αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα. Ο τεχνικός της ομάδας, Ιγκόρ Τούντορ, τόνισε πως αν η ομάδα παίξει όπως με τη Ρόμα, είναι πολύ πιθανό να πάρει πόντο από τη Λάτσιο.

Οι Οπόκου, Τερ Άβεστ, Μπεχράμι και Μπαράκ λείπουν για ακόμη μια φορά, αλλά η σημαντικότερη απώλεια ακούει στο όνομα Πουσέτο. Ο τελευταίος είναι βασικότατος και θα έπαιζε σημαντικό ρόλο σήμερα. Στα τελευταία δώδεκα εκτός έδρας παιχνίδια της, η Ουντινέζε έχει οκτώ ήττες και τέσσερις ισοπαλίες.

Σε ενδιαφέρει