Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι της φάσης του Top 8 της Ευρωλίγκας, ρίχνεται στη μάχη...
Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα

Για την Εφές, η συμμετοχή στο φάιναλ φορ είναι μεγάλο πράγμα. Χρόνια το προσπαθεί, με τη διοίκηση να έχει ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, αποφάσισε να επενδύσει στον Αταμάν, που έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο. Κάνει πολύ καλή δουλειά βασιζόμενος σε παίκτες που δεν είναι αστέρια. Κι αυτό είναι ίσως και το μυστικό του, αφού οι παίκτες του “ματώνουν” μέσα στο γήπεδο και τα δίνουν όλα σε άμυνα και επίθεση.

Στις τελευταίες αγωνιστικές έπαιξε ως μεγάλη ομάδα και δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Κέρδισε τόσο τη Μπασκόνια, όσο και το Μιλάνο, παρότι δεν είχε βαθμολογική ανάγκη και με τους αντιπάλους να “καίγονται”. Αυτό δείχνει νοοτροπία μεγάλου συλλόγου και σίγουρα ξεκινάει από τον πάγκο.

Οι Μίτσιτς, Μοερμάν και Μπομπουά είναι εξαιρετικοί και οδηγούν την ομάδα τους ως τώρα. Τον τελευταίο καιρό έχει πάρει τα πάνω του και ο πιο ακριβοπλημένος παίκτης της ομάδας, ο Λάρκιν. Οι Ντάνστον και Πλάις κάνουν ένα τρομερό δίδυμο στους ψηλούς, ενώ ο Κρούνοσλαβ Σιμόν κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ο Κροάτης είναι μεστός, σοβαρός και πραγματικά μοιάζει με ηγέτη.

Η Μπαρτσελόνα έδειξε το καλό της πρόσωπο από τη μέση της χρονιάς και μετά. Με ένα 12-5 στις τελευταίες 17 αγωνιστικές, κατάφερε να τερματίσει πέμπτη και να δείξει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη φετινή Ευρωλίγκα. Μόνο σε ένα από τα πέντε ματς που έχασε ήταν εμφανώς κατώτερη του αντιπάλου της και ήταν αυτό κόντρα στην Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί ουσιαστικά έχασε και το πλεονέκτημα έδρας και τώρα θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει την αντίπαλό της, έστω μια φορά στην Πόλη, για να περάσει στο φάιναλ φορ. Και θυμίζουμε οτι το φάιναλ φορ διεξάγεται φέτος στην Βασκονία, δηλαδή η Μπάρτσα θα παίζει εντός έδρας.

Ο Πέσιτς είναι πολύ μεγάλος προπονητής και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Η επιθυμία του όμως να μείνει για πολλά χρόνια στη Γερμανία, έκανε την καριέρα του να μοιάζει μικρή σε σχέση με τις ικανότητές του. Η Μπάρτσα του έδωσε μια τελευταία ευκαιρία για να πετύχει κάτι μεγάλο, οπότε φέτος είναι η ώρα του. Οι παίκτες τον ακούνε και η ομάδα μοιάζει με ομάδα… Πέσιτς.

Μόνο ο Ερτέλ έχει διψήφιο μ.ο. πόντων και αυτός λίγο πάνω από τους 10. Όμως, το ρόστερ είναι πολύ βαθύ και αυτό πάντα βοηθάει σε περιπτώσεις σειράς αγώνων. Οι Κλαβέρ, Χάνγκα, Κούριτς, Πάνγκος, Ρίμπας, Σεραφέν, Σίνγκλεντον και Τόμιτς, θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρωλίγκας και αυτό τα λέει όλα.

Σε ενδιαφέρει