ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια

Όπως τελείωσε η κανονική περίοδος για τους δυο τους, έτσι αρχίζουν τα πλέι οφ.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια

Όσο σίγουρο είναι οτι θα βγει ο ήλιος από την Ανατολή, άλλο τόσο σίγουρο είναι πως η ΤΣΣΚΑ θα περάσει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Η ρωσική ομάδα, όχι μόνο τερματίζει κάθε χρονιά στις πρώτες θέσεις της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης, αλλά συνήθως βρίσκεται και στο φάιναλ φορ, διεκδικώντας το τρόπαιο.

Η αλήθεια είναι πως φέτος, δεν είναι το ίδιο αξιόπιστη με τα προηγούμενα χρόνια. Όχι όσον αφορά τα αποτελέσματα, καθώς τερμάτισε δεύτερη με ρεκόρ 24-6, αλλά από πλευράς απόδοσης. Το ρόστερ της είναι πιο “κοντό” φέτος και ο τραυματισμός του Ντε Κολό, της έχει στοιχίσει πολύ σε ποιότητα. Με τον Γάλλο μέσα, η ομάδα του Ιτούδη ανεβαίνει επίπεδο και σίγουρα θα είναι πολύτιμη η παρουσία του στα πλέι οφ.

Όπως προείπαμε, το ρόστερ της δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά σε επίπεδο πρώτης επτάδας, είναι ότι καλύτερο υπάρχει στη διοργάνωση. Οπότε, πολύ μεγάλο ρόλο στο τι θα πετύχει φέτος, παίζει το αν αυτοί που έχουν “τραβήξει κουπί” όλη τη χρονιά, θα αντέξουν μέχρι τέλους. ‘Οταν έχεις Ντε Κολό και Σέρχιο Ροντρίγκεζ στα γκαρντ, πραγματικά μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Πίσω τους, ο αναγεννημένος φέτος, Χάκετ, ο οποίος έχει και αναβαθμισμένο ρόλο, μετά τον τραυματισμό του Ντε Κολό.

Οι Κλάιμπερν και Χίγκινς είναι σπουδαίοι παίκτες και στην καλή τους μέρα, μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. Όσο για μέσα στη ρακέτα, ένα δίδυμο με άρωμα Ολυμπιακού. Οι Χάινς και Χάντερ αναδείχτηκαν στους “ερυθρόλευκους” και πρωταγωνιστούν στα ευρωπαϊκή γήπεδα, εδώ και πολλά χρόνια.

Η Μπασκόνια τερμάτισε έβδομη, με ρεκόρ 15-15. Άντεξε, παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Γιατί όταν σου λείπουν οι Σενγκέλια, Γκρέιντζερ και Τζάνινγκ, μόνο απλή υπόθεση δεν είναι. Το δυσάρεστο γι’ αυτήν ήταν πως όταν χρειάστηκε στο τέλος να κερδίσει κάποια κρίσιμα ματς, έκανε τρεις ήττες σε τέσσερα ματς, κερδίζοντας μόνο τη… χαλαρή Ρεάλ.

Οι Γκρέιντζερ και Τζάνινγκ παραμένουν εκτός, αλλά επέστρεψε ο Τότο Σενγκέλια, ενισχύοντας πάρα πολύ τη φροντ λάιν των Βάσκων. Εκεί, δεσπόζει η μορφή του Πουαριέ, που κάνει εκπληκτική σεζόν. Οι Ουέρτας, Σιλντς είναι αξιόπιστες επιλογές στα γκαρντ, ενώ η ευχάριστη φετινή έκπληξη ακούει στο όνομα Βιλντόζα. Ο νεαρός παίκτης εντυπωσιάζει με την παρουσία του και είναι πολύ πιθανό να τον δούμε στο ΝΒΑ τα επόμενα χρόνια.

Σε ενδιαφέρει