Σεβίλλη – Μπέτις

Το μεγάλο ντέρμπι μίσους της Σεβίλλης διεξάγεται σήμερα για την 32η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.
seville betis

Η Σεβίλλη είναι μία από τις διεκδικήτριες της τέταρτης θέσης. Η έξοδος στο Champions League θα είναι πολύ σημαντικό γεγονός και μπορεί να σώσει μια σχετικά αποτυχημένη χρονιά. Μέσα στην έδρα της έχει εννέα νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες σε 15 αγώνες. Αυτή τη στιγμή, οι γηπεδούχοι έχουν 49 πόντους, έναντι 50 της 4ης Χιρόνα, 46 της 6ης Βαλένθια, 45 της 7ης Αλαβές, 43 της 8ης Μπιλμπάο και 42 της 9ης Μπέτις.

Από τα τελευταία πέντε παιχνίδια της Σεβίλλης, τα τέσσερα τα χει κερδίσει. Η νίκη επί της Μπέτις δεν θα κάνει καλό μόνο στον βαθμολογικό τομέα, αλλά και στον ψυχολογικό, αφού η νίκη επί του “αιώνιου” αντιπάλου, πάντα παίζει σημαντικό ρόλο. Ο Βόμπερ είναι εκτός αποστολής για σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νολίτο.

Η Σεβίλλη είχε κερδίσει τα τελευταία εννέα ντέρμπι με την Μπέτις, μέχρι πέρσι, που οι φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει με 5-3 μέσα στο Σάντσεθ Πιχουάν. Κανείς στη Σεβίλλη δεν έχει ξεχάσει αυτό το ματς και οι γηπεδούχοι θέλουν εκδίκηση. Οι Χανταντί και Μπεν Γεντέρ θα είναι το επιθετικό δίδυμο, με τους Μπανέγα και Γκοναλόν στα χαφ. Πολύ σημαντικοί για την επιθετική λειτουργία, οι Σαράμπια και Προμές, που παίζουν στα πλάγια της μεσαίας γραμμής.

Η Μπέτις έχει ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά. Βεβαίως, η σεζόν είχε ξεκινήσει πολύ διαφορετικά. Μέχρι και τον Δεκέμβρη, οι “πράσινοι” της Σεβίλλης ήταν μέσα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, είχαν περάσει στους 32 του Europa και είχαν πετύχει σπουδαία αποτελέσματα, όπως το 4-3 μέσα στο Καμπ Νου επί της Μπαρτσελόνα.

Από τη νέα χρονιά και μετά ακολούθησε πτωτική πορεία. Αποκλείστηκε στο Europa League, έπαψε να παίζει το πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε το Φθινόπωρο και την πήρε η κάτω βόλτα στο πρωτάθλημα. Πάντως, ακόμη προλαβαίνει την Ευρώπη, καθώς ο έβδομος θα είναι στα προκριματικά του επόμενου Europa League. Η έκτη και η 5η θέση οδηγεία απευθείας στους ομίλους. Αυτή τη στιγμή η Μπέτις είναι 9η με 43 πόντους, ενώ η 6η Βαλένθια έχει μόλις τρεις πόντους περισσότερους.

Δεν υπάρχει κάποια σημαντική απουσία για τη Μπέτις, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κανάλες. Ο Χοακίν έχει τεράστια εμπειρία από αυτά τα ματς και γι΄αυτό αναμένεται να ξεκινήσει κιόλας. Ο Χεσέ θα είναι ο μοναδικός προωθημένος, ενώ στα χαφ υπάρχουν ποιοτικότατοι παίκτες, όπως οι Τέγιο, Καρβάλιο, Γκουαρδάδο, Λο Σέλσο και Μπαραγκάν.

Σε ενδιαφέρει