Σαουθάμπτον – Γουλβς

Πολύ δυνατό ματς για την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, ανάμεσα στη Σαουθάμπτον που κινδυνεύει να πέσει και τη Γουλβς που είναι αρκετά άνετη.
southampton wolves

Η Σαουθάμπτον έχει την ευκαιρία να κάνει μια νίκη σήμερα και να απομακρύνει ακόμη περισσότερο τον “εφιάλτη” του υποβιβασμού. Αυτή τη στιγμή είναι στην 17η θέση της βαθμολογίας, με 33 πόντους σε 32 αγώνες. Η 18η Κάρντιφ, που είναι και η μοναδική που την απειλεί (οι Φούλαμ και Χάντερσφιλντ έχουν ήδη υποβιβαστεί), έχει πέντε πόντους λιγότερους, στα ίδια ματς. Ακριβώς από πάνω της είναι η Μπράιτον, με ίδιους πόντους αλλά δύο ματς λιγότερα. Στη 15η και 14η θέση είναι οι Νιούκαστλ και Μπέρνλι, με 35 και 36 πόντους αντίστοιχα, αλλά και ένα ματς περισσότερο από τη Σαουθάμπτον.

Η έδρα της είναι από τις χειρότερες της κατηγορίας, καθώς μόνο οι Φούλαμ, Χάντερσφιλντ και Κρίσταλ Πάλας έχουν μαζέψει λιγότερους πόντους στο γήπεδό τους. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι που έδωσε, έχασε με 3-1 από τη Λίβερπουλ, αλλά προηγουμένως είχε πετύχει δύο πολύ σημαντικές νίκες. Επικράτησε 1-0 της Μπράιτον εκτός έδρας αλλά και της Τότεναμ με 2-1 μέσα στο γήπεδό της. Το μεγάλο πρόβλημα των “αγίων” είναι η άμυνα και δεν είναι τυχαίο πως έχει το έκτο χειρότερο παθητικό στην κατηγορία.

Λογικά δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη σωτηρία η Σαουθάμπτον, αν είναι τουλάχιστον προσεκτική. Κι αυτό γιατί το πρόγραμμά της είναι απ’ τα πιο βατά που θα μπορούσε να έχει. Μετά το σημερινό ματς, θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Νιούκαστλ εκτός, Γουότφορντ εκτός, Μπόρνμουθ εντός, Γ. Χαμ εκτός και Χάντερσφιλντ εντός. Και δύο νίκες να κάνει, πρέπει να γίνει “θαύμα” για να πέσει. Οι Ομπαφέμι και Λεμινά είναι εκτός αποστολής σήμερα.

Η Γουλβς ηττήθηκε από την Γουότφορντ και έμεινε εκτός τελικού κυπέλλου. Αυτός ο αποκλεισμός έχει προκαλέσει μια λογική απογοήτευση στους παίκτες, οι οποίοι περίμεναν πως και πως τον μεγάλο τελικό του FA Cup. Στο πρωτάθλημα είναι πλέον παντελώς αδιάφορη, αφού δεν προλαβαίνει με τίποτα την 6η θέση, ώστε να βγει Ευρώπη. Απλά θέλει να κάνει έναν τερματισμό, ανάλογο με την πορεία που έχει κάνει συνολικά μέσα στη χρονιά.

Γενικά θα λέγαμε πως οι “λύκοι” έχουν παίξει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και σίγουρα αξίζουν μια θέση στην πρώτη οκτάδα. Πριν τον ημιτελικό κυπέλλου είχαν κερδίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το πρωτάθλημα, αλλά μετά τον αποκλεισμό, κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα επιστρέψουν οι παίκτες. Δεν θα μας κάνει εντύπωση να είναι “ξενερωμένοι” και να δουν το υπόλοιπο του πρωταθλήματος ως σκέτη αγγαρεία. Αυτό πάντως είναι και θέμα του προπονητή τους, το αν θα τους δώσει κίνητρο για το τελείωμα της Premier League. Για σήμερα δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες.

Σε ενδιαφέρει