Πανιώνιος – ΑΕΚ

Σημαντικό ματς και για τους δύο, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου.
panionios aek

Πολύ κοντά στην σωτηρία είναι ο Πανιώνιος. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δέκατη θέση, με ρεκόρ 7-16, έχοντας δύο νίκες πλεονέκτημα σε σχέση με το 15ο Ρέθυμνο. Αξίζει όμως να σημειώσουμε πως ο Πανιώνιος έχει κερδίσει δυο φορές φέτος τους Κρητικούς, οπότε η διαφορά τους είναι στις τρεις νίκες, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας ευνοούνται οι “πάνθηρες”. Με λίγα λόγια, νίκη σήμερα σημαίνει μαθηματική σωτηρία για τον Πανιώνιο. Βεβαίως, σώζεται στα σίγουρα ακόμη κι αν χάσει, αλλά παράλληλα δεν κερδίσει το Ρέθυμνο στη Λήμνο, τον Ήφαιστο.

Οι Νεοσμυρνιώτες δεν ήταν κακοί στη Θεσσαλονίκη, αλλά ηττήθηκαν δίκαια από τον ΠΑΟΚ. Προηγουμένως πέτυχαν δύο πάρα πολύ σημαντικές νίκες, μία επί του Περιστερίου στην έδρα τους κι άλλη μία επί του Κολοσσού στη Ρόδο, σε ματς γκραν γκινιόλ που κρίθηκε στην παράταση. Ο Μπέρι δεν έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ και μιλάμε για πάρα πολύ σημαντική απώλεια, καθώς στους αγώνες με Περιστέρι και Κολοσσό, έβαλε 50 πόντους συνολικά. Η συμμετοχή του στον αγώνα με την ΑΕΚ είναι αμφίβολη. Πολύτιμες βοήθειες δίνουν οι Ντόρσεϊ, Χάρις, Χάμιλτον και ΜακΚι, ενώ πολύ σημαντικοί είναι και οι Έλληνες, Δίπλαρος και Παπαντωνίου.

Στην ΑΕΚ θέλουν να ξεχάσουν όσο γρηγορότερα γίνεται τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει προβληματισμός για το οτι η “ένωση” έχει δεχτεί τριαντάρες στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει φέτος με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά τουλάχιστον για το τελευταίο ματς υπάρχουν δικαιολογίες. 

Οι απουσίες των Ματσιούλις και Θίοντορ ήταν καθοριστικές, αφού πρόκειται για τους δύο σημαντικότερους παίκτες της ομάδας. Αν προσθέσουμε και τους Τσαλμπούρη, Καββαδά, τότε καταλαβαίνουμε πως η ΑΕΚ έμεινε με έναν μόνο σέντερ, τον Χάντερ και ένα κατά συνθήκην πεντάρι, τον Τζέιμς. Και φυσικά, πως να τα βγάλουν πέρα οι δυο τους κόντρα στο θηρίο που λέγεται Παπαγιάννης.

Τώρα, ο στόχος είναι η συμμετοχή στον τελικό. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, η “ένωση” θα τερματίσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη την τιμωρία του Ολυμπιακού. Όμως, είναι στη δυσάρεστη θέση, αντί για μια ομάδα από τις μικρομεσαίες της βαθμολογίας της Betshop Basket League, να βρει μπροστά της στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, τους “ερυθρόλευκους”. Η ΑΕΚ θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και ουσιαστικά αυτός θα είναι ο τελικός της, για να πάει στον τελικό.

Ούτε σήμερα θα παίξει ο Θίοντορ, ενώ είναι γνωστό πως η διοίκηση ψάχνει πεντάρι, για να παίξει δίπλα στον Χάντερ, με τον Τζέιμς να περνάει στο τέσσερα και μαζί με τον Σάκοτα, να καλύπτουν τη θέση. Είναι πολύ πιθανή και η αντικατάσταση του Γκρίφιν, αν βρεθεί αξιόλογος γκαρντ αυτή την εποχή. Η σίγουρη κίνηση όμως είναι το πεντάρι, που δεν θα είναι ο Μπουρούσης, λόγω των πολύ υψηλών οικονομικών απαιτήσεων του Έλληνα σέντερ.

Σε ενδιαφέρει