Λέστερ – Νιούκαστλ

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 34ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.
leicester newcastle

Εκπληκτική είναι η Λέστερ τον τελευταίο καιρό και από κει που στην αρχή της σεζόν βολόδερνε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, έχει βρεθεί στην 7η θέση. Οι παίκτες παίζουν λίγο και για τον “αδικοχαμένο” ιδιοκτήτη της ομάδας, ο οποίος σκοτώθηκε σε δυστύχημα με το ελικόπτερό του. Φυσικά, παίζει ρόλο και η αλλαγή προπονητή, αφού ο Μπρένταν Ρότζερς έχει βρει το “κουμπί” των παικτών και βγάζει τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι “αλεπούδες” μετράνε τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και τελευταία γκέλα τους ήταν στις 3/3, στο 2-1 από τη Γουότφορντ. Η μεγάλη τους δύναμη είναι οτι μπορούν να κερδίζουν μακριά από το γήπεδό τους. Μόνο οι Λϊβερπουλ, Τσέλσι, Σίτι, Τότεναμ και Γιουνάιτεντ έχουν περισσότερες εκτός έδρας νίκες. Στο Κινγκ Πάουερ, είναι ή του ύψους ή του βάθους, με επτά νίκες, επτά ήττες και δύο ισοπαλίες.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ δεν έπαιξε κόντρα στη Χάντερσφιλντ, αλλά αναμένεται να είναι στην ενδεκάδα στο σημερινό ματς. Αυτή πιθανότατα θα είναι και η μοναδική αλλαγή του Μπρένταν Ρότζερς, αφού ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αμαρτέι και Ολμπράιτον είναι σίγουρα εκτός, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τζόνι Έβανς. Ο “γερόλυκος” Βάρντι τα καταφέρνει εξαιρετικά στην επίθεση, με τους Μπαρνς και Γκρέι στο πλάι του, ενώ ο Σμάιχελ είναι εγγύηση κάτω από τα δοκάρια. Εξαιρετικός ο Τίλεμανς στα χαφ.

Για τη Νιουκάστλ δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για γκέλες. Μπορεί να δείχνει άνετη, αφού βρίσκεται στην 15η θέση με 35 βαθμούς, όμως αν κοιτάξει κανείς τις λεπτομέρειες καταλαβαίνει πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Η 16η Μπράιτον 33 πόντους και δύο ματς λιγότερα, η 17η Σαουθάμπτον 33 πόντους και ένα ματς λιγότερο και η 18η Κάρντιφ, 28 πόντους και ένα ματς λιγότερο. Άρα, είναι “υποχρεωμένη” να ψάχνει βαθμούς και μακριά από την έδρα της.

Εκτός έδρας οι “ανθρακωρύχοι” έχουν μόλις δύο νίκες σε 16 παιχνίδια, με απολογισμό επτά ισοπαλίες και επτά ήττες. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Λεζέν και Λονγκσταφ για σήμερα. Ο Ισπανός ξέρει τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας του και δεν πρόκειται να παίξει ανοιχτά. Θα προσπαθήσει να κλέψει βαθμό ή βαθμούς, βάζοντας πολυπρόσωπο κέντρο, διπλή ζώνη άμυνας και τον Ροντόν μοναδικό προωθημένο. 

Σε ενδιαφέρει