Άρσεναλ – Νάπολι

Ματσάρα στους οκτώ του Europa League, μεταξύ δύο ομάδων που κάλιστα θα μπορούσαν να είναι στα προημιτελικά του Champions League.
arsenal napoli

Η Άρσεναλ διανύει την πρώτη σεζόν στη μετά – Βενγκέρ εποχή. Ως τώρα δεν τα πάει και άσχημα, αφού είναι στους οκτώ του Europa League και στην πέμπτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Με δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να κοντάρει τις Σίτι και Λίβερπουλ για τον τίτλο, είναι θετικό πως είναι “ζωντανή” στη μάχη για την τετράδα, με αντιπάλους εξαιρετικές ομάδες όπως οι Τσέλσι, Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μόνο η Σίτι έχει πάρει περισσότερους βαθμούς από την Άρσεναλ στην έδρα της, αφού οι “κανονιέρηδες” έχουν δεκατέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα σε 17 παιχνίδια στο γήπεδό τους. Παράλληλα, στα επτά από τα τελευταία εννιά παιχνίδια τους στο Europa League, έχουν κρατήσει το μηδέν παθητικό.

Στους ομίλους του Europa, ήταν σχεδόν αλάνθαστη, με πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε έξι αγώνες. Κέρδισε μέσα έξω τις Καραμπάχ και Βόρσκλα Πολτάβα, ενώ επικράτησε εκτός της Σπόρτιγνκ Λισαβόνας και παραχώρησε ισοπαλία εντός στους Πορτογάλους. 

Στις δύο νοκ άουτ φάσεις, εκμεταλλεύτηκε την έδρα της στο έπακρο και γι’ αυτό προκρίθηκε. Άλλωστε, έχασε και τα δύο εκτός έδρας ματς που έδωσε. Στους 32, η ΜΠΑΤΕ επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ στη Λευκορωσία, αλλά ηττήθηκε στο Λονδίνο με 3-0 και πέρασε η ομάδα του Έμερι. Στους δεκαέξι, οι “κόκκινοι” του Λονδίνου έχασαν 3-1 από τη Ρεν, αλλά ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, με το 3-0 του Έμιρεϊτς.

Ο Έμερι δεν μπορεί να υπολογίζει στους Χόλντινγκ, Μπεγερίν και Γουέλμπεκ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κοσιελνί και Τσάκα. Οι δυο τελευταίοι λογικά θα προλάβουν και θα είναι στην ενδεκάδα, όπως και ο Ράμσι, ο οποίος είναι καλά και αναμένεται να ξεκινήσει. Ο Ομπαμεγιάνγκ ξεκουράστηκε κόντρα στην Έβερτον και επιστρέφει σήμερα δριμύτερος.

Η Νάπολι έχει καταφέρει φέτος ότι καλύτερο θα μπορούσε, δεδομένων των συνθηκών. Η Γιουβέντους είναι αχτύπητη και η Νάπολι έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, αφού οι Μίλαν και Ίντερ είναι πολύ μακριά για να την απειλήσουν. Στην Ευρώπη ξεκίνησε από το Champions League, όμως δεν τα κατάφερε τελικά να προκριθεί, αφού σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, έχασε την τελευταία αγωνιστική από τη Λίβερπουλ και έμεινε οριακά εκτός. Οι Λίβερπουλ, Παρί και Ερυθρός Αστέρας ήταν οι αντίπαλοί της.

Η ιταλική ομάδα πέρασε εύκολα τη Ζυρίχη με δύο νίκες στη φάση των 32. Στους δεκαέξι ήρθαν τα δύσκολα. Η Σάλτσμπουργκ την κέρδισε με 3-1 μέσα στην Αυστρία, αλλά τελικά προκρίθηκε με 3-0 στον ιταλικό νότο. Οι Αλμπιόλ και Ντιαβαρά έμειναν εκτός αποστολής για σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Οσπίνα. Με Ινσίνιε και Μέρτενς στην επίθεση, είναι πάρα πολύ γρήγορη και πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Σε ενδιαφέρει