Σλάβια Πράγας – Τσέλσι

Η Σλάβια Πράγας αντιμετωπίζει την Τσέλσι για τα προημιτελικά του Europa League, με τους Άγγλους να είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Πολύ μεγάλο ματς για τη Σλάβια στην Πράγα, αφού οι γηπεδούχοι δεν φτάνουν κάθε χρόνο στα προημιτελικά μιας μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν είναι καθόλου τυχαία στους οκτώ, καθώς από τους ομίλους φάνηκε το πόσο δυνατή ομάδα είναι. Εκεί, κατάφερε να αφήσει εκτός την πρωταθλήτρια Δανίας, Κοπεγχάγη, αλλά και τη γαλλική Μπορντό, περνώντας ως δεύτερη, μόνο πίσω από τη Ζενίτ.

Το περίεργο για τη Σλάβια είναι πως έφτασε στα προημιτελικά, χωρίς να έχει καταφέρει να πάρει κάποιο εντός έδρας ματς, από τους ομίλους και μετά. Στη φάση των 32 αντιμετώπισε την καλύτερη βελγική ομάδα φέτος, τη Γκενκ και παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην Πράγα. Όμως, ήταν εκπληκτική στο Βέλγιο και επικράτησε με 4-1. Στους δεκάξι, αντιμετώπισε την καλύτερη ομάδα στην ιστορία του Europa League και μία από τις καλύτερες στην Ισπανία, τη Σεβίλλη. Πήρε 2-2 στην Ισπανία και στη ρεβάνς της Πράγας έστειλε το ματς στην παράταση και επικράτησε εκεί με 4-3.

Στο πρωτάθλημα Τσεχίας, η Σλάβια είναι σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια. Προηγείται με επτά πόντους διαφορά από τη δεύτερη Πλζεν, ενώ απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές. Επομένως, χρειάζεται τρεις πόντους στα παιχνίδια με Σπάρτα Πράγας (εντός), Ζλιν (εκτός) και Σίγμα Όλομουτς εντός, για να πάρει τον τίτλο και μαθηματικά. Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει 22 νίκες σε 27 αγώνες και δύσκολα θα κινδυνέψει ο τίτλος.

Μοναδική απουσία για τους Τσέχους είναι αυτή του Σούτσεκ, ενώ ο τεχνικός της ομάδας προτιμάει να παίζει με τρεις στην άμυνα και ενισχυμένο κέντρο. Όσο για την επίθεση, μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σκόντα και πίσω του, ο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ, Μίροσλαβ Στοχ.

Η Τσέλσι δείχνει να έχει ξεπεράσει την κακή περίοδο στις αρχές του νέου έτους και πλέον παίζει καλή μπάλα, όπως στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι Λονδρέζοι έφτασαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης παίζοντας στο ρελαντί, δείχνοντας πως είναι πραγματικά ομάδα Champions League.

Στους ομίλους, η ομάδα του Σάρι πέρασε πανεύκολα ως πρώτη, με αντιπάλους τις ΜΠΑΤΕ, Βίντι και ΠΑΟΚ, παίζοντας με πολλούς αναπληρωματικούς και χωρίς να φορτσάρει. Η Μάλμε δεν ήταν υπολογίσιμος αντίπαλος στη φάση των 32, με τους Άγγλους να περνάνε με δύο νίκες (1-2 και 3-0). Ακόμη πιο άνετη ήταν η πρόκριση στους δεκάξι, κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου. Η Τσέλσι κέρδισε 5-0 μέσα στην Ουκρανία και ολοκλήρωσε το θρίαμβο με το 3-0 του Στάνφορντς Μπριτζ.

Και στο πρωτάθλημα έχει ανοδική πορεία, αφού κατάφερε να προσπεράσει την Τότεναμ και να βρεθεί στην τρίτη θέση, έστω και με έναν αγώνα περισσότερο. Στα τελευταία επτά παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ έχει πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Θυμίζουμε πως την Κυριακή έχει κρίσιμο ματς με τη Λίβερπουλ, οπότε δεν αποκλείεται ο Σάρι να κάνει περιορισμένο ροτέισιον.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Αλόνσο και Αμπαντού, αλλά κατά τα άλλα, ο Σάρι θα έχει στη διάθεσή του, όλους τους βασικούς παίκτες. Στο δίλημμα Ζιρού ή Ιγκουαϊν, ο Ιταλός τεχνικός απαντάει μάλλον με το όνομα του Γάλλου, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην ξεκινήσει ο Αζάρ και να δούμε τους Γουίλιαν και Πέδρο στα “φτερά” της επίθεσης.

Σε ενδιαφέρει