Περιστέρι – Ολυμπιακός

Τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου στην Betshop Basket League, το Περιστέρι υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

Το Περιστέρι κέρδισε τον Παναθηναϊκό πριν από δύο αγωνιστικές και έδειξε πως μέσα στην έδρα του είναι πάρα πολύ δυνατό. Ο Πεδουλάκης έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, με πάρα πολύ καλούς ξένους και έμπειρους Έλληνες που ξέρουν καλά την κατηγορία.

Οι Χάροου, Μπεντίλ, Γκρέι, Μουρ, Ντάνιελ και Κάλαχαν προσφέρουν πάρα πολλά στην ομάδα, ενώ πολύτιμοι είναι οι Βασιλόπουλος, Σκορδίλης και Αγραβάνης. Ως κλασική ομάδα Πεδουλάκη, παίζει πάρα πολύ σκληρή άμυνα, παλεύει για κάθε ριμπάουντ και σουτάρει εξαιρετικά από το τρίποντο.

Αυτή τη στιγμή είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με ΠΑΟΚ και Προμηθέα. Δύο από αυτούς τους τρεις θα είναι στην τετράδα (αν ο Ολυμπιακός φάει το -6 όπως αναμένεται) και η αθηναϊκή ομάδα θέλει πάρα πολύ να πάρει το πλεονέκτημα έδρας, τουλάχιστον στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Άλλωστε, η συμμετοχή σε έναν ημιτελικό θα είναι τεράστια επιτυχία για μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια βολόδερνε στις μικρότερες κατηγορίες.

Στον Ολυμπιακό επικρατεί απογοήτευση και προβληματισμός. Η απογοήτευση είναι για την πολύ κακή φετινή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη και ο προβληματισμός, γιατί αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, δεν υπάρχει “φως στο τούνελ”. Δεν μπορείς να πεις δηλαδή οτι, εντάξει κάναμε μια κακή χρονιά, αλλά βγάλαμε και δυο τρεις καλούς νέους παίκτες ή φτιάξαμε καλό κορμό για την επόμενη.

Ο Μπλατ απέτυχε παταγωδώς, έχει πρόβλημα υγείας και δύσκολα θα παραμένει και την επόμενη σεζόν. Οι Αγγελόπουλοι ψάχνουν άνθρωπο να μπει στην ΚΑΕ και να τους βοηθήσει οικονομικά, με το όνομα του κ. Κόκκαλη να ακούγεται τελευταία. Για τον Σπανούλη έχει τελειώσει η σεζόν, ενώ οι παίκτες είναι “ξενερωμένοι” και δεν έχουν κίνητρο να παίξουν, αφού ξέρουν πως κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό και δεν πρόκειται να “κατέβουν” λόγω της απόφασης της διοίκησης.

Το μείον 6 που του είχε επιβληθεί για την αποχώρηση στο ημίχρονο στον αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, έγινε -2, όπως αναμενόταν, αφού το -6 ισχύει για αγώνες πρωταθλήματος και όχι κυπέλλου. Έχει κάνει έφεση για το -6 στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, αλλά εκεί δεν αναμένεται να δικαιωθεί. Οπότε, με έξι πόντους μείον, θα πάει στην 7η θέση, ισοβαθμώντας με τον Ήφαιστο Λήμνου.

Σε ενδιαφέρει