Κλαμπ Μπριζ – Σταντάρ Λιέγης

Ο νικητής του σημερινού ματς θα αποτελέσει τον σημαντικότερο αντίπαλο της Γκενκ για το φετινό πρωτάθλημα.
brugge standard

Η ψυχολογία των παικτών της Μπριζ είναι καταπληκτική, μετά από την πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Άντερλεχτ. Η Μπριζ δεν είχε κερδίσει εκτός έδρας την αντίπαλό της από το 1998 και με αυτό το τρίποντο, παρέμεινε κόντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτή τη στιγμή έχει τέσσερις πόντους διαφορά από την πρωτοπόρο Γκενκ, με ένα ματς λιγότερο φυσικά.

Βέβαια, δεν ήταν καλή σε όλο το ματς. Μπήκε εξαιρετικά και προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, αλλά ήταν κακή στην επανάληψη και λίγο έλειψε να χάσει το ματς. Ο Λέκο προσπάθησε να προσγειώσει τους παίκτες του, λέγοντας οτι τα πλέι οφ έχουν ακόμη οκτώ ματς και δεν τέλειωσε τίποτα στις Βρυξέλλες.

Οι Ρεζάεϊ, Νακάμπα, Μίτροβιτς και Βλίετινκ είναι εκτός αποστολής για σήμερα, όμως επιστρέφει ο βασικός κεντρικός αμυντικός, Πουλέν. Οι γηπεδούχοι μετρούν έντεκα νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες σε δεξαέξι εντός έδρας παιχνίδια φέτος.

Η Σταντάρ Λιέγης είναι ομάδα έδρας και μακριά από τη Λιέγη χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της. Όμως, στα πλέι οφ για τον πρωταθλητή ξεκίνησε εξαιρετικά, με εκτός έδρας νίκη επί της Γάνδης και εντός έδρας νίκη επί της Ανβέρπ. Με αυτά τα δύο τρίποντα έχει πλησιάσει την Γκενκ στους πέντε πόντους, οπότε αν κερδίσει σήμερα, θα πάει στους δύο και θα γίνει διεκδικήτρια του τίτλου.

Μέσα στη Γάνδη κέρδισε με πέναλτι στο 90′, οπότε η ψυχολογία της είναι εξαιρετική. Θα προσπαθήσει να πάει κόντρα στην παράδοση, που την θέλει συνήθως να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι από την έδρα της Μπριζ. Ο προπονητής, Πρεντόμ, σέβεται πολύ τη σημερινή του αντίπαλο και τόνισε οτι η Μπριζ είναι η πιο ώριμη ομάδα των πλέι οφ.

Δεν συνιστά απώλεια η μακροχρόνια απουσία του Ουλάρε, ο οποίος έχει δώσει μόνο τρία παιχνίδια φέτος. Από τα συνολικά 32 παιχνίδια που έχει δώσει φέτος η Σταντάρ, τα 20 έχουν λήξει με over 2,5.

Σε ενδιαφέρει