Μπολόνια – Κιέβο

Κρίσιμο ματς για τη Μπολόνια, στη μάχη για τη σωτηρία. Η Κιέβο για το γόητρο στο ντέρμπι της Μπολόνια.

Ο Μιχαήλοβιτς έκανε λάθος εκτίμηση στον αγώνα με την Αταλάντα, αφού έκανε ροτέισιον, με αποτέλεσμα η ομάδα του να χάνει 4-0 στο Μπέργκαμο από το 20′. Τώρα προσπαθεί να πείσει τους παίκτες του οτι δεν είχε και τόσο σημασία αυτή η ήττα. Άλλωστε, η χθεσινή ήττα της Έμπολι, της επιτρέπει να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, αν κερδίσει σήμερα.

Το πρόβλημα της Μπολόνια είναι οτι δεν μπορεί να σκοράρει εύκολα στην έδρα της. Σε δεκατέσσερις εντός έδρας αγώνες έχει βάλει μόλις δώδεκα γκολ και έχει πρόβλημα κόντρα σε σοβαρές άμυνες. Η Κιέβο όμως έχει εννέα ήττες και έξι ισοπαλίες σε δεκαπέντε εκτός έδρας αγώνες, έχοντας δεχτεί 32 τέρματα. Άρα δεν μιλάμε για καμιά αξιόλογη άμυνα. Στα τελευταία οκτώ εντός έδρας παιχνίδια της, η Μπολόνια μέτρησε έξι no goal.

Οι Ματιέλο, Χελάντερ και Ντέστρο είναι εκτός αποστολής. Η εμπειρία του Παλάσιο στην επίθεση, είναι καθοριστική για τέτοια παιχνίδια, ενώ οι Ορσολίνι και Σανσόνε είναι ανεβασμένοι και μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους από τα πλάγια.

Απλά θέμα χρόνου είναι να υποβιβαστεί και μαθηματικά η Κιέβο. Δίκαια, καθώς είναι μακράν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Αυτό φάνηκε και στον τελευταίο της αγώνα, οπού ηττήθηκε με 4-0 από τη Σασσουόλο, χωρίς να δείχνει αντίδραση, ούτε λεπτό. Φυσικά, έχει καταφέρει να διαθέτει τη χειρότερη επίθεση, αλλά και τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Ο Μίμο Ντι Κάρλο έθεσε το στόχο της ομάδας του για το σημερινό ματς: “Πηγαίνουμε στην Μπολόνια για να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας. Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στα παιχνίδια που απομένουν. Θέλουμε να πετύχουμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Για εμάς κάτι τέτοιο θα σήμαινε πολλά”.

Οι Σέκουλιν (2/0), Σκελότο (4/0), Γιαροζίνσκι (16/0), Ροσετίνι (21/0), Μετζορίνι (19/2) και Τζόρτζεβιτς (13/1) είναι εκτός αποστολής, ενώ κάτω από δοκάρια θα είναι ο “γερόλυκος”, πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Στέφανο Σορεντίνο.

Σε ενδιαφέρει