Παναθηναϊκός – Άρης

Ο Παναθηναϊκός είναι αδιάφορος βαθμολογικά, ενώ ο Άρης παλεύει για την πολυπόθητη 4η θέση.
pao aris

Πριν από δυο μήνες ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε με αξιώσεις την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά τα συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα τον έφεραν στην έκτη θέση, με άλλες δύο τρεις ομάδες να προσπαθούν να τον βάλουν από κάτω. Ο Γιώργος Δώνης κάνει ήδη τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν, έχοντας αποφασίσει να αποδεσμεύσει ορισμένους έμπειρους παίκτες που και μεγάλα συμβόλαια έχουν, αλλά και δεν έχουν βοηθήσει αγωνιστικά.

Το πείραμα με τους νεαρούς παίκτες έχει πετύχει απόλυτα και αν όπως λέγεται, ανέβει λίγο το μπάτζετ, αρθεί η απαγόρευση μετεγγραφών και γίνουν οι σωστές κινήσεις, ο Παναθηναϊκός θα πρωταγωνιστήσει του χρόνου. Σε σχέση με πέρσι, οι “πράσινοι” έχουν μαζέψει δύο πόντους περισσότερους και θέλουν να κάνουν ότι καλύτερο ως το τέλος.

Το “τριφύλλι” είναι εξαιρετικό μέσα στην έδρα του, με επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα σε έντεκα αγώνες, ενώ φυσικά εκκρεμεί και η τελική απόφαση για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, που μάλλον θα συνεχιστεί από κει που διεκόπη. Για σήμερα δεν θα αγωνιστούν οι Αρμενάκας, Μπουζούκης και Μαυρομμάτης.

Ο Άρης παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Στο πιο πρόσφατο ματς κέρδισε με 3-1 τον ΟΦΗ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Επέμεινε, πίεσε πολύ τον αντίπαλο, έκανε πολλές ευκαιρίες και τελικά πήρε τη μεγάλη νίκη χάρη σε τρία υπέροχα τέρματα (τα δύο με απευθείας φάουλ).

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοβαθμεί με τον Ατρόμητο στην τέταρτη θέση, αλλά η ομάδα του Περιστερίου είναι 4η, επειδή στο Περιστέρι κέρδισε 4-2 τον αντίπαλό της. Θυμίζουμε πως στην επόμενη αγωνιστική, ο Άρης υποδέχεται τον Ατρόμητο στο Βικελίδης. Οπότε αν κερδίσει τα δύο επόμενα παιχνίδια, θα έχει πολλές πιθανότητες να πάρει την 4η θέση και να είναι σίγουρα στα προκριματικά του επόμενου Europa League. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πέντε νίκες, έξι ήττες και δύο ισοπαλίες σε 13 παιχνίδια μακριά από την έδρα τους.

Δεν υπάρχουν προβλήματα για τους “κίτρινους” της συμπρωτεύουσας, οπότε ο Σάββας Παντελίδης έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Φαίνεται πάνως, πως ο Έλληνας τεχνικός έχει καταλήξει στους δέκα από τους έντεκα παίκτες που θα παρατάξει, με μοναδικό δίλημμα το ποιον από τους Φετφατζίδη ή Μαρτίνεζ θα ξεκινήσει.

Σε ενδιαφέρει