Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης

Ντέρμπι κορυφής στην Πρεμιέρα Ντιβιζιόν, ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της χώρας.

Δύο παιχνίδια που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία της στη σεζόν, δίνει μέσα σε πέντε μέρες η Μπαρτσελόνα. Σήμερα αντιμετωπίζει την Ατλέτικο, με σκοπό τη νίκη ή την ισοπαλία, για να παραμείνει ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την προσεχή Τετάρτη, ταξιδεύει στο Μάντσεστερ, για να αντιμετωπίσει τη Γιουνάιτεντ, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό, για το Champions League.

Η Μπάρτσα έχει μόλις μία ήττα σε δεκαπέντε παιχνίδια της στο Καμπ Νου στο πρωτάθλημα, ενώ έχει φύγει νικήτρια άλλες 11 φορές. Έδειξε μια χαλάρωση στο 4-4 με τη Βιγιαρεάλ, όπου είχαμε εκπληκτική διακύμανση στο σκορ. Η γκέλα αυτή την “αναγκάζει” να παίξει πολύ προσεκτικά σήμερα, καθώς με ενδεχόμενη ήττα θα αποκτήσει άγχος στο τελείωμα του πρωταθλήματος.

Το Champions League είναι στο μυαλό των παικτών, αλλά ίσως με τα τέσσερα γκολ που δέχτηκαν στο τελευταίο ματς με τη Βιγιαρεάλ, να τους “ξυπνήσουν” και να δείξουν αντίδραση στο ντέρμπι με την Ατλέτικο. Ο Βαλβέρδε είναι “μανούλα” στον ψυχολογικό τομέα και ξέρει πως να προετοιμάσει τους παίκτες του.

Ο Αρτούρο Βιντάλ είναι τιμωρημένος για σήμερα, με αποτέλεσμα ο Αρτούρ να θεωρείται σίγουρος στα χαφ, δίπλα σε Ράκιτιτς και Μπουσκέτς. Οι Ραφίνια και Ντεμπελέ χάνουν επίσης το ματς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τσίλεσεν. Με τον Ντεμπελέ έξω, θα δούμε τον Κουτίνιο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, δίπλα σε Μέσι και Σουάρες. Ο Λενγκλέ έχει προβάδισμα για το κέντρο της άμυνας, έναντι του Ουμτιτί.

Η Ατλέτικο έχει ξεπεράσει το σοκ από τον αποκλεισμό στο Champions League, είναι φαβορί για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και με νίκη σήμερα μπορεί να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του τίτλου. Έχει οκτώ πόντους λιγότερους από τη Μπαρτσελόνα κι αν μειώσει στους πέντε, θα γίνει μάχη στις τελευταίες επτά αγωνιστικές.

Στα επτά τελευταία της παιχνίδια, η Ατλέτικο έχει έξι νίκες και μόνο μια ήττα (από τη Μπιλμπάο στο Σαν Μαμές). Εκτός έδρας έχει χάσει μόνο τρία από τα 15 παιχνίδια που έχει δώσει, όμως της έχουν κοστίσει βαθμολογικά οι έξι ισοπαλίες. Στο ματς του πρώτου γύρου, οι δυο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1, με την Μπάρτσα να ισοφαρίζει στα τελευταία λεπτά.

Ο Αρίας είναι εντελώς καλά και θα επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας, στη θέση του Χουανφράν. Ο Ντιέγκο Κόστα θα είναι στην επίθεση, δίπλα στον Γκριζμάν, με τον Μοράτα να μένει εκτός λόγω τραυματισμού. Οι σκληροτράχηλοι Κόκε και Σαούλ θα επιλεχθούν από τον Σιμεόνε για τα χαφ, με τον Τομάς Παρτέι ανάμεσά τους. Εκτός του Μοράτα, εκτός αποστολής έμειναν και οι Λεμάρ, Λούκας Ερνάντεζ.

Σε ενδιαφέρει