ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι αδιάφορη βαθμολογικά, καθώς ότι και να γίνει στην τελευταία αγωνιστική θα είναι δεύτερη. Η Μπασκόνια πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός συνέχειας διοργάνωσης.
baskonia csca

Για την ΤΣΣΚΑ η κανονική περίοδος έχει τελειώσει ουσιαστικά και σήμερα ολοκληρώνεται και τυπικά. Η ρωσική ομάδα έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, καθώς σε πιθανή ισοβαθμία με τη Ρεάλ υπερέχει, ενώ σε αντίστοιχη με τη Φενέρ, ευνοούνται οι Τούρκοι. Έχει κερδίσει τα δέκα από τα έντεκα τελευταία παιχνίδια της στην Ευρωλίγκα, χάνοντας μόνο από τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα.

Το πόσο σοβαρή ομάδα είναι φάνηκε και από την αντιμετώπιση των τελευταίων αγώνων, κόντρα σε Εφές, Φενέρμπαχτσέ και Χίμκι, όπου κέρδισε χωρίς να έχει απόλυτη ανάγκη βαθμών. Το ευχάριστο για τους Μοσχοβίτες είναι οτι επέστρεψε στην ενεργό δράση ο Ντε Κολό και μάλιστα κόντρα στη Χίμκι έκανε και εξαιρετική εμφάνιση, με δεκατέσσερις πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ιτούδης έκανε ροτέισιον και σήμερα αναμένεται να κάνει κάτι ανάλογο, ώστε να δώσει ανάσες στους παίκτες που έχουν πάρει το βάρος στις πλάτες τους τον τελευταίο καιρό. Μόνο δύο ήττες έχει κάνει η ΤΣΣΚΑ στην έδρα της, από τις Μακάμπι και Παναθηναϊκό.

Η Μπασκόνια δεν κατάφερε να πάρει το ματς με τη Φενέρμπαχτσέ, αλλά ακόμη έχει την τύχη στα χέρια της. Κι αυτό γιατί αν κερδίσει στη Μόσχα, θα είναι σίγουρα έκτη. Αν χάσει, υπάρχουν πολλά σενάρια που την θέλουν να περνάει. Όμως, υφίστανται και πέντε περιπτώσεις που η Μπασκόνια θα αποκλειστεί αν χάσει. Αυτές είναι οι εξής:

ΣΕΝΑΡΙΟ 1

Νίκες ΤΣΣΚΑ, Εφές, ΠΑΟ, Ρεάλ, Μακάμπι, ΟΣΦΠ

Βαθμολογία 6.ΠΑΟ 7. ΟΣΦΠ 8. Μακάμπι

ΣΕΝΑΡΙΟ 2

Νίκες ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, ΠΑΟ, Ρεάλ, Φενέρ, ΟΣΦΠ

Βαθμολογία 6. ΠΑΟ 7. Αρμάνι 8. ΟΣΦΠ

ΣΕΝΑΡΙΟ 3

Νίκες ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, ΠΑΟ, Ρεάλ, Μακάμπι, ΟΣΦΠ

Βαθμολογία 6. ΠΑΟ 7. Αρμάνι 8. ΟΣΦΠ

ΣΕΝΑΡΙΟ 4

Νίκες ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, Μπουντούτσνοστ, Ρεάλ, Φενέρ, ΟΣΦΠ

Βαθμολογία 6. Αρμάνι 7. ΟΣΦΠ 8. ΠΑΟ

ΣΕΝΑΡΙΟ 5

Νίκες ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, Μπουντούτσνοστ, Ρεάλ, Μακάμπι, ΟΣΦΠ

Βαθμολογία 6. Αρμάνι 7. ΟΣΦΠ 8. ΠΑΟ

Οι απουσίες των Ματ Τζάνινγκ, Σενγκέλια και Γκρέιντζερ έχουν κοστίσει στους Βάσκους. Ο πρώτος είναι ο καλύτερος σουτέρ της, ο δεύτερος είναι το καλύτερο τεσσάρι στην Ευρώπη και ο τρίτος είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα γκαρντ στην Ευρωλίγκα. Το ρόστερ δεν έχει μεγάλο βάθος και δεν είναι τυχαίο πως στους τελευταίους αγώνες, έχει έξι παίκτες που παίζουν πάνω από 25′. Πρόκειται για τους Βιλντόζα, Βόιτμαν, Ουέρτας, Πουαριέ, Σιλντς και Χίλιαρντ.

Σε ενδιαφέρει