Τζένοα – Ίντερ

Πολύ κρίσιμο ματς για την Ίντερ, καθώς με νίκη θα είναι πολύ κοντά στην 3η θέση. Πιο άνετη βαθμολογικά η Τζένοα.

Η απόδοση της Τζένοα ήταν πολύ κακή κόντρα στην Ουντινέζε πριν λίγες μέρες και δίκαια ήρθε η ήττα με 2-0. Όμως, εντός έδρας είναι πάρα πολύ βελτιωμένη τον τελευταίο καιρό και χάρη σε αυτά τα πρόσφατα αποτελέσματα έχει αποκτήσει προβάδισμα στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Από τις 21/1 έχει να ηττηθεί μέσα στο γήπεδό της (2-0 από τη Μίλαν), ενώ χάιλάιτ ήταν η νίκη επί της Γιουβέντους με 2-0. Γενικά είναι δυνατή μέσα στη Γένοβα, με μόλις τρεις ήττες σε δεκαπέντε αγώνες. Ακόμη έχει έξι ισοπαλίες και έξι νίκες.

Ο Τσέζαρε Πραντέλι είναι ο πιο έμπειρος προπονητής στη Serie A και ξέρει πως το ματς με την Ίντερ δεν θα είναι εύκολο. Γι’ αυτό άλλωστε και βιάστηκε να δηλώσει πως το περιστατικό με τους Ζουκάνοβιτς και Περέιρα (πιάστηκαν στα χέρια στο ημίχρονο του αγώνα με την Ουντινέζε) θεωρείται λήξαν. Άλλωστε, οι δύο παίκτες ζήτησαν δημοσίως συγνώμη.

Ο αρχηγός της ομάδας, Κρισίτο, είναι τιμωρημένος σήμερα, ενώ θα απουσιάσουν και οι Χίλιεμαρκ, Νταλμόντε. Οι Κουαμέ και Σανάμπρια θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των Γενοβέζων.

Η Ίντερ έχασε μέσα στην έδρα της από τη Λάτσιο και μαζί απώλεσε και την ευκαιρία να αποσπαστεί από τη Μίλαν, στη μάχη για την 3η θέση της βαθμολογίας. Όμως, η συντοπίτισσά της, της έδωσε άλλη μια ευκαιρία, με τη γκέλα κόντρα στην Ουντινέζε χθες. Αν κερδίσει, θα περάσει πέντε πόντους τη Μίλαν, ενώ θα έχει και μια διαφορά ασφαλείας από την 5η θέση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως “παραμονεύουν” οι Λάτσιο, Αταλάντα και Ρόμα, για να την πετάξουν έξω από την τετράδα.

Ο Σπαλέτι ήταν πολύ εκνευρισμένος στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τη Λάτσιο, όταν του έγινε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Ικάρντι έστω και λίγο. “Μόνο ο Μέσι και ο Ρονάλντο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο Ικάρντι συμπεριφέρθηκε αντιεπαγγελματικά. Δεν έδειξε σεβασμό και στους συμπαίκτες του και σε μένα. Είναι ταπεινωτικό να παρακαλάς κάποιον να φορέσει τη φανέλα της Ιντερ. Πάνω από όλα είναι η ομάδα και η πειθαρχία”, τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Πάντως, “ανάγκα και Θεοί πείθονται”. Η έλλειψη αξιόπιστου σέντερ φορ, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Λαουτάρο Μαρτίνεζ, δίνει προσωρινό συγχωροχάρτι στον Ικάρντι, ο οποίος είναι στην αποστολή σήμερα και μάλλον θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα. Μάλιστα, ο Σπαλέτι άλλαξε ρότα, τονίζοντας πως γι΄αυτόν είναι πιο σημαντικός από τον Μέσι και το Ρονάλντο. Οι Βρσάλικο, Ντε Φράι και Λαουτάρο Μαρτίνεζ είναι εκτός σήμερα.

Σε ενδιαφέρει