Τσέλσι – Μπράιτον

Μετά τη νίκη-θρίλερ επί της Κάρντιφ, η Τσέλσι θέλει να πετύχει ακόμα μία νίκη που θα διατηρήσει ζωντανό τον στόχο της 4άδας.
Τσέλσι – Μπράιτον

Πραγματοποίησε ακόμα μία κακή εμφάνιση η Τσέλσι, αυτή τη φορά εκτός έδρας κόντρα στην Κάρντιφ που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και για να νικήσει έπρεπε να τη σπρώξει η διαιτησία. Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο που δεν συνέβησαν πολλά σπουδαία πράγματα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Από το 70’ και μετά περίπου, οι οπαδοί της Τσέλσι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον προπονητή της ομάδας, Μαουρίτσιο Σάρι, αλλά τον τελευταίο λόγο τον είχαν οι παίκτες των Λονδρέζων, που είχαν μια πολύ σημαντική ώθηση από τον επόπτη. Ισοφάρισαν στο 84’ με κεφαλιά του Αθπιλικουέτα, με τον Ισπανό αμυντικό να είναι εκτεθειμένος περίπου 2 μέτρα και η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 90’ με την κεφαλιά του Λόφτους-Τσικ. Με αυτή την ανατροπή, λοιπόν, έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση της 4άδας από την οποία απέχει αυτή τη στιγμή μόλις έναν βαθμό, έχοντας μπροστά της Τότεναμ και Γιουνάιτεντ. Παρ’ όλα αυτά, δεν πείθει, το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό και η κατάσταση μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Επιστρέφουν στην ενδεκάδα οι Καντέ και Αζάρ, λογικά θα επιστρέψει και ο Χάντσον-Οντόι στην αποστολή, ενώ ο Ζιρού αναμένεται να αρχίσει βασικός, αφού ο Ιγκουαΐν απογοητεύει.

Είχε μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία η Μπράιτον να «καθαρίσει» σε μεγάλο βαθμό την παραμονή της στην κατηγορία, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την έδρα της και μάλιστα ηττήθηκε από μία ανταγωνιστική ομάδα, όπως η Σαουθάμπτον. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε ο Χόιμπιεργκ στο 53’, με την Μπράιτον από την πλευρά της να χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Πάντως, μέχρι τη στιγμή που δέχθηκε το γκολ, παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν ακίνδυνη, είχε μόνο υποψίες φάσεων, ενώ η Σαουθάμπτον ήταν σαφώς πιο ουσιαστική. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει σώσει την κατηγορία, ίσως το μυαλό της έχει αποπροσανατολιστεί από το ότι είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου και το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ. Οπότε είναι απόλυτα λογικό, το ματς με την Τσέλσι να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αφού έχει ακόμα μία άνεση πέντε βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σε ενδιαφέρει