ΑΕΚ – Μπάμπεργκ

H "πληγωμένη" ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Μπάμπεργκ, με θέα το φάιναλ φορ του Basketball Champions League.
ΑΕΚ – Μπάμπεργκ

Η ατυχία δεν λέει να αφήσει ήσυχη την ΑΕΚ φέτος. Από την αρχή της χρονιάς, έχουν συνεχώς προβλήματα οι Καββαδάς και Ξανθόπουλος, αλλά αν αυτοί οι δύο είναι απλά συμπληρωματικοί παίκτες, ο τραυματισμός του Ματσιούλις θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια της σεζόν.

Ο Λιθουανός χάνει όλη τη φετινή χρονιά, αφήνοντας μεγάλο κενό στο 3 και στο 4. Σαν να μην έφτανε αυτό, απεκόμισε πρόβλημα και ο Θίοντορ, ο οποίος όμως μάλλον θα “σφίξει τα δόντια” και θα παίξει κόντρα στη Μπάμπεργκ.

Στον αγώνα της Γερμανίας, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο, ενώ η Μπάμπεργκ, ήταν ανώτερη στην πρώτη και την τέταρτη. Η ομάδα του Μπάνκι κατάφερε να σταματήσει τον Ταϊρίς Ράις, αλλά είχε προβλήματα κόντρα στον Αλεξάντερ. Η εμφάνιση του Χάντερ ήταν μέτρια και με τον Αμερικανό σε κακή μέρα, η ΑΕΚ δύσκολα μπορεί να κερδίσει τη Μπάμπεργκ.

Οι φιλοξενούμενοι είναι ικανοποιημένοι από τη νίκη, έστω και με τέσσερις πόντους, ενώ πραγματικά έχουν ένα εξαιρετικό ρόστερ. Θυμίζουμε πως στους ομίλους, η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 93-87, σε ένα παιχνίδι πολύ διαφορετικό βεβαίως.

Εκτός από τον Αλεξάντερ, εκπληκτικός στον πρώτο αγώνα ήταν και ο Ρούμπιτ, ενώ σημαντική βοήθεια έδωσε και ο Ρίκι Χίκμαν. Για την ΑΕΚ ξεχώρισε ο αρχηγός, Ντούσαν Σάκοτα, ενώ εξαιρετικοί ήταν οι Λαρεντζάκης, Θίοντορ και Σαντ Ρος. Μάλιστα, ο τελευταίος θα πρέπει να θεωρείται και MVP της ΑΕΚ, αφού έπαιξε καταπληκτική άμυνα στον Ράις.

Σε ενδιαφέρει