Σίγουρα θα μπορούσε να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης. Μαζί με την Ιταλία, αυτές οι δύο ήταν οι καλύτερες ομάδες του τουρνουά ως τώρα και δικαιότατα έφτασαν στους τέσσερις. Πολύ σταθερές στην απόδοσή τους, όχι με σούπερ εμφανίσεις (εκτός του Γαλλία – Ισλανδία και του Γερμανία – Σλοβακία), αλλά ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό, τα “πάντσερ” και οι “τρικολόρ” βρίσκονται ένα βήμα πριν τον τελικό. Προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν εύκολα και την άποψη αυτή συμμερίζονται και οι bookmakers, γι’ αυτό και οι αποδόσεις είναι μοιρασμένες.
Τα χρειάστηκαν οι Γερμανοί κόντρα στην Ιταλία. Είναι ο κακός τους δαίμονας στις μεγάλες διοργανώσεις και αυτό φαινόταν στις αντιδράσεις των παικτών του Λεβ. Οι Γερμανοί, ζήτημα είναι να έχουν χάσει δυο-τρία πέναλτι όσες φορές έχουν φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι. Όμως, η ηττοπάθειά τους κόντρα στους Ιταλούς, ήταν εμφανής. Αφού πέρασαν την ομάδα του Κόντε, τότε μπορούν να φτάσουν ως το τέλος. Όμως, οι Γάλλοι θα είναι ακόμη πιο δύσκολος αντίπαλος από τους Ιταλούς, αφού έχουν σαφώς καλύτερη ομάδα.
Η ομάδα του Ντεσάν ήταν εκπληκτική κόντρα στους Ισλανδούς. Φάνηκε σαν να “ξεμπούκωσε”. Πάντως, μετά από τέτοιες νίκες, δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουν τα μυαλά των παικτών αέρα και να κατεβαίνουν στον ημιτελικό αποπροσανατολισμένοι. Βέβαια, το όνομα και μόνο της Γερμανίας προκαλεί δέος, οπότε ο Γκριζμάν και η παρέα του θα είναι προσγειωμένοι.
Στη μεσαία γραμμή, η υπεροπλία των Γάλλων είναι εμφανής. Και επιθετικά όμως, οι Γάλλοι είναι καλύτεροι. Εκεί που υπερέχουν οι Γερμανοί είναι στην αμυντική συμπεριφορά. Η μορφή του Χούμελς σε συνδυασμό με την προσήλωση των αμυντικών χαφ στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, κάνει την ομάδα του Λεβ να μοιάζει απροσπέλαστη. Να μην ξεχάσουμε πως στους 16 δεν δέχτηκαν γκολ από τους Σλοβάκους, στους 8 έφαγαν γκολ από πέναλτι και στους ομίλους, δεν δέχτηκαν ούτε ένα τέρμα.
Επομένως, η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την καλύτερη άμυνα (αφού έφυγαν από τη μέση οι Ιταλοί). Για να δούμε ποιος θα κερδίσει…