Θεωρία πόκερ: τα ζευγάρια

Poker Texas Hold’em: όλοι θέλουμε να παίξουμε, αλλά πόσα πράγματα ξέρουμε γι’ αυτό… Από σήμερα θα ξεκινήσουμε μιά προσπάθεια να σας προσφέρουμε έτοιμη γνώση που θα βοηθήσει το παιχνίδι σας 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα ζευγάρια. Ονομάζουμε ζευγάρι δύο όμοια φύλλα στο χέρι ( π.χ. 6-6 ) Οι παλιοί της πόκας το θυμούνται σαν λοζέ. Να σημειώσω ότι overcard στο texas hold’em λέμε ένα μόνο του φύλλο στο χέρι ( hole ) αντιπάλου ιεραρχικά μεγαλύτερο από το δικό μας (π.χ. αν ένας αντίπαλος έχει Α-4, έχει ένα overcard, τον Α, αν έχει Κ-10, έχει δύο (εμείς έχουμε 6-6).

Χαμηλά ζευγάρια : 2-2, 3-3, 4-4, 5-5 . Αυτά τα φτωχά ζευγαράκια παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές θα μπορούσαν να μας “πληρώσουν”, έχουν μιά σοβαρή αδυναμία από την φύση τους: ότι εύκολα θα χάσουν από overcards. Ευτυχώς, αυτή η αδυναμία είναι εύκολα κατανοητή και ακόμα και αρχάριοι πάνε εύκολα πάσσο και προστατεύουν την περιουσία τους μ’αυτά. Να σημειωθεί όμως, ότι αυτό ισχύει τόσο περισσότερο, όσο περισσότεροι παίκτες παίζουν στο τραπέζι. Αν παίζετε εναντίον ενός, τα πράγματα δεν είναι απαραίτητα άσχημα.

Μεσαία : 6-6, 7-7, 8-8 . Παρά το γεγονός ότι θα ήθελα να τα κατατάξω μαζί με τα προηγούμενα, αυτά τα ζεύγη έχουν κάποιες διαφορές : Πρώτον, είναι πιό πιθανό να μάχεστε εναντίον ενός overcard, και όχι δύο. Δεύτερον δώστε μου 7-7 και flop 8-6-5 και τώρα δεν θέλω να φύγω με τίποτα. Όμως δεν αντέχω αυτούς που έχουν “κόψει” 8-8, πέφτει το flop 10-3-2 και κάνουν μεγάλο χτύπημα. Μόνο σαν μισομπλόφα το καταπίνω. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και ο κίνδυνος μ’ αυτά.

Μεγάλα : 9-9, 10-10. Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιό ευχάριστα. Είναι αρκετά πιθανό να μην εμφανιστεί κανένα overcard στο τραπέζι, η, ακόμα περισσότερο να έρθει flop Q-8-3 και κάποιος που είχε Q-6 εκτός αν είναι τρελλός θα έχει πάει πάσσο. Δηλαδή αν δεν πέσει Α η Κ στο τραπέζι είστε φαβορί. Ο κίνδυνος που τραυματίζει πολλούς παίκτες μ’ αυτά, είναι να τα ποντάρετε σαν νά’ ταν Άσσοι.

Βασιλικά : J-J, Q-Q, K-K, A-A. Να σημειώσω κατ’ αρχήν ότι γιά μένα οι J-J ανήκουν στην προηγούμενη κατηγορία και μόνο γιά να μην τσακωθώ με την παγκόσμια βιβλιογραφία τους τοποθετώ εδώ!!! Q-Q : όσο ανεβαίνουμε τόσο τα πιθανά overcards μειώνονται. Ακόμα: θα κάνω raise, ένας με Κ-9 λογικά δεν θα μπει, το ίδιο ένας με Α-7, αλλά και άμα μπεί θα έχω να αντιμετωπίσω μόνο ένα από τα χαρτιά του. Να σημειωθεί ότι Q-Q είναι πολύ καλύτερο hole γιά no limit παιχνίδι, γιατί σε limitted bet οι παραπάνω μάλλον θα μπούν. Κ-Κ : τα λεγόμενα “cowboys”. Πραγματικά δυνατό χαρτί που πρέπει να ποντάρετε ισχυρά. Δύσκολα θα σας διώξουν γιατί δύσκολα θα χάνετε, προσοχή όμως αν παίζετε texas hold’em limitted bet, και εμφανιστεί Α στο τραπέζι, η αν παίζετε no limit texas hold’em poker και αφού έχετε χτυπήσει το κόλπο μπαίνει κάποιος και εμφανίζεται άσσος!! ( αν μπούνε δύο παίκτες και εμφανιστεί Α μάλλον χάσατε). Α-Α: pocket rockets διεθνώς. Το όνειρο του χαρτοπαίκτη! Δεν θα πιάνετε κάθε μέρα δύο Άσσους!!! Η παγίδα: ηκώνετε Α-Α και θέλετε να γίνετε πλούσιοι. Ποντάρετε το ελάχιστο με την ελπίδα να μπουν πολλοί και να κάνετε καλό ταμείο: στο τέλος χάνετε από το μεγάλο blind που μπήκε με 5-4 και έκανε κέντα!!! Όχι φίλοι μου, άμα έχετε Α-Α θα πληρώσουν γιά να δούν το flop, αν κερδίσετε λίγα δεν πειράζει, τουλάχιστον κερδίστε.

Ένας χρήσιμος κανόνας γιά όλα τα ζευγάρια. Αν το flop το βλέπει ένας αριθμός παικτών ( 3+), και εμφανιστούν δύο χαρτιά ομοίου χρώματος, το χέρι σας έχει πολύ μεγαλύτερη αξία αν το ένα σας χαρτί είναι αυτού του χρώματος. Σας δείχνω ένα απλό παράδειγμα της φρίκης του χαρτοπαίκτη!: Έχετε 10-10 ( κούπα – σπαθί ) και flop J καρό – 8 καρό – 4 σπαθί. Σκάει το turn: 10 καρό !!! Κόλαση; Γιά φανταστείτε την διαφορά αν αλλάξετε το 10 καρό με το 10 κούπα….. Ωραίο το texas hold’em !!! Δεν ξέρω πόσα θα χάσετε στο παράδειγμα, αλλά η συγκίνηση είναι δυνατή

Σε ενδιαφέρει

SMS μετακίνησης

1. Υγεία
2. Κατάστημα
3. Τράπεζα
4. Παροχή βοήθειας, συνοδεία μαθητών
5. Τελετή, διαζευγμένοι γονείς
6. Άσκηση, κατοικίδια